Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Μηνιαία Αρχεία: Απριλίου 2021

 1. Μάνος Κοντολέων, Η Μάσκα του Καπιτάνο

  Μάνος Κοντολέων, Η Μάσκα του Καπιτάνο

  Γράφει η Φίλια Δενδρινού

  Ένα βιβλίο που ανιχνεύει τις δύσκολες ψυχικές περιοχές της εφηβικής ηλικίας.

  Ο Φιλ –δεκατετράχρονος έφηβος– αναζητά τρόπους να ξεπεράσει την ψυχρότητα με την οποία τον μεγάλωσαν οι γονείς του, αλλά και να μπορέσει κάποια στιγμή να μιλήσει χωρίς να μπλέκονται γράμματα και συλλαβές μέσα στο στόμα του.

  Η Λάουρα, εκείνη η περίεργη γυναίκα που γνωρίζει, όταν πάει να μείνει στο σπίτι του παππού του, θα σταθεί η αφορμή ο Φιλ να γνωρίσει την ύπαρξη του Καπιτάνο.

  Αλλά ποιος είναι αυτός ο Καπιτάνο; Σκληρός και άκαρδος ήρωας ενός παλιού κόμικ ή κάποιος που ο Φιλ θα ήθελε να του έμοιαζε;

  Μια απρόβλεπτη ιστορία μυστηρίου όπου οι καθημερινοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τους υπόγειους φόβους τους και τις κρυμμένες ενοχές τους.

  Αυτά διαβάζει κανείς στο οπισθόφυλλο του τελευταίου μυθιστορήματος του Μάνου Κοντολέων Η Μάσκα του Καπιτάνο.

  Περισσότερα »
 2. Μπορείς να «αισθανθείς» τον άνεμο; Με αφορμή το βιβλίο της Μαρίας Σκιαδαρέση «Σαν άνεμος. Λόρδος Μπάιρον»

  Μπορείς να «αισθανθείς» τον άνεμο; Με αφορμή το βιβλίο της Μαρίας Σκιαδαρέση «Σαν άνεμος. Λόρδος Μπάιρον»

  Γράφει ο Γιώργος Χατζόπουλος

  Το παρελθόν πάντοτε με γοήτευε και με γοητεύει, γι’ αυτό και ως συγγραφέας, αλλά και ως εκπαιδευτικός, μου αρέσει πολύ να καταγίνομαι μαζί του.

  Η Χούντα, ο Εμφύλιος, η Κατοχή, η Μικρασιατική Καταστροφή, η Επανάσταση του 21 είναι περίοδοι της Ιστορίας μας που με απασχόλησαν και με απασχολούν.

  Στις βιβλιογραφικές μου αναζητήσεις σημαντική θέση κατέχει η Ιστοριογραφία, όμως εκείνο που επίμονα αναζητώ είναι κείμενα που δε θα μου προσφέρουν απλά μία γνώση, αλλά μία «αίσθηση του παρελθόντος».

  Λέγοντας «αίσθηση», εννοώ την αντίληψη του παρελθόντος όχι ως αθροίσματος πολεμικών συγκρούσεων, συμφωνιών εξωτερικής πολιτικής και άλλων τέτοιων ιστορικών γεγονότων,

  αλλά ως αθροίσματος μικρών καθημερινών πράξεων, συναισθημάτων, ιδεών και άλλων πληροφοριών, ως πεδίου σύγκρουσης ηθικών αξιών και συμπεριφορών.

  Μία τέτοια αντίληψη

  Περισσότερα »
 3. Άντρη Αντωνίου, Φωτογραφίες σε μαύρο φόντο

  Άντρη Αντωνίου, Φωτογραφίες σε μαύρο φόντο

  Η Ελένη Κατσαμά συνομιλεί με την Άντρη Αντωνίου με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματός της με τίτλο Φωτογραφίες σε μαύρο φόντο.

   

  Η βραβευμένη συγγραφέας Άντρη Αντωνίου καταπιάνεται με ένα πολύ τολμηρό θέμα, τη σεξουαλική κακοποίηση προέφηβης, και το δουλεύει εξαίρετα, με το μοναδικό αφηγηματικό χάρισμα που διαθέτει. Με καταβυθίσεις και αναδύσεις στο είναι της ηρωίδας, με σκοτεινές και φωτεινές στιγμές, σκιές και ρωγμές, αναμνήσεις ζοφερές και προσπάθειες ανασύνταξης.

  Ένα αληθινό όσο και αρμονικό μυθιστόρημα.

   

  Πώς σκέφτηκες το Φωτογραφίες σε μαύρο φόντο;

  Η επιθυμία μου να προσεγγίσω το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης πάει πίσω μια πενταετία. Κάθε που διάβαζα ένα άρθρο στην εφημερίδα για κάποιο παιδί που παρενοχλήθηκε σεξουαλικά, ένιωθα απερίγραπτη οργή μέσα μου. Θλίψη και απογοήτευση για την ανθρώπινη φύση και τους απέραντους δαιδάλους στους

  Περισσότερα »
 4. ΙΞ ή το Ιδανικό Ξεμυάλισμα - Με αφορμή το βιβλίο «ΙΞ, το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο» του Δημήτρη Μελικέρτη

  ΙΞ ή το Ιδανικό Ξεμυάλισμα - Με αφορμή το βιβλίο «ΙΞ, το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο» του Δημήτρη Μελικέρτη

  Γράφει ο Φίλιππος Μανδηλαράς

  Είχα δεν είχα διαβάσει είκοσι με είκοσι πέντε σελίδες από το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Μελικέρτη, όταν στις εικόνες του Σπύρου Γούση άρχισαν να παρεμβάλλονται αποσπάσματα εικόνων από την τρίτη ταινία των Beatles, το περίφημο Magical Mystery Tour, όπου μια παρέα γυρνάει την Αγγλία με ένα βανάκι και δοκιμάζει απρόσμενες εμπειρίες που προκαλούνται από κάποιους μάγους. Κάπως έτσι λοιπόν, αντήχησε ο λόφος στον οποίο είχε μόλις προσγειωθεί το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο με ήχους από τα «All You Need Is Love», «Hello Goodbye», «Penny Lane», «Magical Mystery Tour», «Strawberry Field» και βέβαια το «I Am The Walrus», το οποίο μπορείτε να ακούσετε και να δείτε εδώ ως μια εξαίρετη εισαγωγή στην φαντασμαγορία του Δημήτρη Μελικέρτη: https://www.youtube.com/watch?v=f36Pc77UVF8&ab_channel=Starr%27sMusic

  Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο απογειώθηκε από τον λόφο όπου είχε μόλις πριν από λίγο προσγειωθεί, παίρνοντας μαζί του

  Περισσότερα »
 5. Δημήτρης Μελικέρτης, ΙΞ - Ιπτάμενο Ξενοδοχείο

  Melikertis_Egrapsa-gia-osa-egrapsa

  Γράφει ο Δημήτρης Μελικέρτης 

  Το ΙΞ και η μαγεία του συμβολίζουν μια εκδοχή της κοινωνίας μας, άλλοτε διαστρεβλωμένη, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε έξαρση, και άλλοτε ιδανική, όπως μόνο θεωρητικά ή ουτοπικά θα μπορούσε να συμβεί. Επίσης, την απόλυτη ελευθερία, η οποία αποκαλύπτει τον πραγματικό εαυτό του καθενός και το ποιόν του. Ακόμη, απεικονίζουν τον ιδιότυπο ειρμό των εσωτερικών διεργασιών του ανθρώπου της τέχνης, του στοχαστή ή όποιου έχει γίνει κτήμα του η ενδοσκόπηση και διερωτάται για όσα βιώνει.

  Γι’ αυτόν τον λόγο ευδοκιμούν στο ΙΞ οι αντιφάσεις. Εκτείνεται ο δρόμος της περίσκεψης ομαλός, με πολλά μονοπάτια, κι άλλοτε τραχύς και δύσβατος, με αποτέλεσμα συχνά να σκουντουφλά κανείς ή και να βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό του. Μέσα στο ασυνήθιστο, γοητευτικό για τους επισκέπτες ή ενίοτε τρομακτικό, ξεκαρδιστικό, περίπλοκο, γελοίο, γνώριμο και συνάμα αφιλόξενο περιβάλλον προσπαθούν οι ήρωες ν’ ανακαλύψουν ποιοι είναι.

  Πάσχει ολοφάνερα

  Περισσότερα »
 6. Γιατί (και πώς) να ασχοληθείς με την επίγνωση εν μέσω μιας πανδημίας

  Epignosi_Blog

  Γράφει η Σταυρούλα Δαργωνάκη

  Μπορεί ένα βιβλίο να μας βοηθήσει να είμαστε πιο υγιείς, σωματικά και ψυχικά, στην αντίξοη περίοδο που διανύουμε; Με τη δύσκολη κατάσταση γύρω μας να συνεχίζεται –αν όχι να εντείνεται–, αναζητήσαμε και βρήκαμε λύση στον διαλογισμό και στο βιβλίο Επίγνωση: Η επιστήμη και η πρακτική της παρουσίας του Ντάνιελ Τζ. Σίγκελ· ένας πρακτικός οδηγός για να κατακτήσουμε τη γνώση του Τροχού της Επίγνωσης, ενός εργαλείου που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

  - Τι είναι;
  Ο τροχός της συνειδητότητας  

  Σκέψου τη συνειδητότητά σου σαν έναν κύκλο: Η στεφάνη αντιπροσωπεύει τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και τις αντιδράσεις σου –σωματικές ή συναισθηματικές– σε αυτά· η ακτίνα την

  Περισσότερα »
Close