Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Οι Εκδόσεις Πατάκη ξεκίνησαν το 1974 και το 2024 συμπληρώνουν 50 χρόνια προσπαθειών για την έκδοση βιβλίων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και προσφέρουν στο ελληνικό κοινό σημαντικά κείμενα για μόρφωση, καλλιέργεια, αισθητική απόλαυση.  Έχουμε προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στη λογοτεχνία (ελληνική και μεταφρασμένη), στο παιδικό και εφηβικό βιβλίο (λογοτεχνίας – γνώσεων – με εικονογράφηση – graphic novels), καθώς και στην έκδοση βιβλίων που συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων της εκπαίδευσης. Μάλιστα στον τομέα αυτό κυκλοφορούν μεγαλόπνοα έργα, όπως το λεξικό της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ενώ εδώ και 23 χρόνια δημιουργείται το μεγάλο ηλεκτρονικό λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας (ΜΗΛΝΕΓ ΠΑΤΑΚΗ) στο οποίο συνεργάζονται πάνω από 150 επιστήμονες διαφορετικών κλάδων και ειδικοτήτων. Εκτός από τα παραπάνω όμως εκδίδουμε κάθε είδους βιβλία από όλες τις κατηγορίες, όπως  επιστημονικά, τόσο για τα πανεπιστήμια όσο και για ειδικούς αναγνώστες , αλλά και για το ευρύ κοινό, βιβλία πολιτικής, οικονομίας και επικαιρότητας, βιογραφίες - ντοκουμέντα, βιβλία τέχνης, ψυχολογία, βιβλία για γονείς, πρακτικούς οδηγούς, κόμικς κ.ά. Στον κατάλογό μας συμπεριλαμβάνονται βιβλία προσεκτικά διαλεγμένα πάντοτε με σεβασμό και προσοχή γι’ αυτά που προτείνουμε στους αναγνώστες μας.

Στον εκδοτικό οίκο εργάζονται περίπου 120 άτομα, ενώ συνεργαζόμαστε με σημαντικούς συγγραφείς, μεταφραστές και εικονογράφους και επιμελητές εκδόσεων, φιλοξενώντας στον κατάλογό μας περισσότερους από 7.000 τίτλους, πολλοί εκ των οποίων είναι βραβευμένοι.

Επίσης περίπου 1.750 τίτλοι κυκλοφορούν και σε μορφή ebook και πάνω από 80 σε μορφή audiobook.

Μέσω της παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού και της διοργάνωσης εκδηλώσεων, σεμιναρίων και λοιπών πολιτιστικών δράσεων προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις τη φιλαναγνωσία.

Επίσης, προβάλλουμε τους Έλληνες συγγραφείς και εικονογράφους εντός και εκτός Ελλάδας. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει μεταφρασμένοι σε ξένες γλώσσες από ξένους εκδοτικούς οίκους 106 τίτλοι βιβλίων μας για ενηλίκους και 100 τίτλοι παιδικών βιβλίων.

Τα βιβλία μας είναι διαθέσιμα από όλα τα βιβλιοπωλεία Ελλάδας & Κύπρου, αλλά και από βιβλιοπωλεία στο εξωτερικό για τις εκεί ομογένειες, καθώς και από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη, στην Ακαδημίας 65, στην Αθήνα, που διαθέτει τα βιβλία όλων των εκδοτών και οπωσδήποτε και από το eshop vivliiopoleiopataki.gr, το οποίο επικοινωνεί με αναγνώστες πελάτες από όλον τον κόσμο.

Close