Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Μηνιαία Αρχεία: Μαρτίου 2023

 1. Πώς θα μπορούσα να γράψω το βιβλίο σου που μας άφησε άφωνους; - Ταξιδεύοντας με την «ΑΝΔΩ» στα βάθη της Ανατολής

  Πώς θα μπορούσα να γράψω το βιβλίο σου που μας άφησε άφωνους; - Ταξιδεύοντας με την «ΑΝΔΩ» στα βάθη της Ανατολής

  Γράφει ο Γιώργος Χατζόπουλος 

   

  Από την αρχή έχεις την πρόθεση να γράψεις ένα βιβλίο για τη σχέση κόρης-πατέρα και για τη σχέση δύο πολιτισμών, του αραβικού και του ελληνικού, που συνυπήρξαν για αιώνες και επηρέασαν ο ένας τον άλλον. Και αρχίζεις να μελετάς την ιστορία των Αράβων και του μωαμεθανισμού.

  Επιλέγεις να κάνεις κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου σου την Ανδώ, τη φανταστική έφηβη κόρη του Βασιλείου Διγενή Ακρίτη, το κατεξοχήν σύμβολο συμπόρευσης των δύο λαών μέσα στον χρόνο, και ταυτόχρονα μελετάς τα έπη του Διγενή.

  Τοποθετείς την ηρωίδα σου στη Λυκανδώ, μία πόλη της Μικράς Ασίας, και μετά τη βάζεις να κάνει ένα ταξίδι μέχρι τα βάθη της Ανατολής προκειμένου να βρει τον πατέρα της που η τύχη του αγνοείται εδώ και χρόνια.

  Στην ουσία, όμως, βάζεις την ηρωίδα και τον εαυτό σου να κάνουν ένα ταξίδι γνώσης και αυτογνωσίας. Περπατώντας χέρι χέρι με την Ανδώ, καλείσαι να γνωρίσεις το τοπίο της Μέσης Ανατολής, τους τρόπους και

  Περισσότερα »
 2. 21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

  21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

  Η Παγκόσμια ημέρα ποίησης γιορτάζεται από το 1999, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνικής Εταιρείας Συγγραφέων και με απόφαση της UNESCO, την 21η Μαρτίου - ημέρα της εαρινής ισημερίας. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί τον ερχομό της Άνοιξης, εποχή που έχουν υμνήσει όλοι οι ποιητές ανά τους αιώνες, είτε αναγνωρίζοντας σ’ αυτήν τη δυνατότητα μιας νέας γόνιμης αρχής, είτε ταυτίζοντας την με το πένθος του θείου δράματος. Η ποίηση, όπως γράφει ο κορυφαίος Πολωνός ποιητής Τσέσλαβ Μίλος, εκφράζει τη βαθιά ανάγκη του ανθρώπου ν’ αντισταθεί στη φθορά του χρόνου και μέσω των λέξεων να διασώσει κάτι πολύτιμό από το σύντομο πέρασμά του στη ζωή:

   

  Να βρω τον τόπο μου σε μια πρόταση, συμπαγή,

  Σαν να είχε σφυρηλατηθεί σε μέταλλο.

  Όχι για να γοητεύσω. Όχι για να κερδίσω την υστεροφημία.

  Μια ακατονόμαστη ανάγκη για τάξη, ρυθμό, μορφή·

  Τρεις λέξεις που εναντιώνονται στο χάος και την ανυπαρξία. 

   

  Περισσότερα »
Close