Κωδικός προϊόντος: 08852 | ISBN: 978-960-16-4852-1
Γεύσεις της λακωνικής γης
Συγγραφέας:
Εκδοτικός οίκος:
Γεύσεις της λακωνικής γης
Ειδική Τιμή
6,73 €
Από
17,70 €
-62%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €17.70
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο στο ράφι
Πόντοι Ανταμοιβής 7
Κωδικός
08852
Χαρακτηριστικά Βιβλίου
Κατηγορία
Βιβλία, Πρακτικοί Οδηγοί, Μαγειρική - Γαστρονομία - Οινολογία, Προσφορές ανά κατηγορία, Πρακτικοί Οδηγοί
Βάρος
0,61
Εκδοτικός οίκος
Εκδόσεις Πατάκη
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
5 Ιουν 2015
Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
5 Ιουν 2015
Διαστάσεις
17x22
Σελίδες
224
Περιγραφή
"H σπανιότητα των υλικών και η δυσκολία συντήρησης των τροφών οδήγησε τους Λάκωνες στο να παστώνουν το κρέας, τα κυνήγια, τα ψαρικά και να ξεραίνουν τα άγρια χόρτα. Στην περιοχή δε συναντάμε τουρσιά, εκτός από μικρές πράσινες πιπεριές (πιπεράδες) και κάππαρη. Τα μπαχαρικά τους είναι η κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και το κύμινο, ενώ τα μυρωδικά είναι το πορτοκάλι, ο δυόσμος, ο μάραθος, το σέλινο και ο μαϊντανός. Το ελαιόλαδο, που είναι το κύριο λίπος της λακωνικής κουζίνας, η μεγάλη κατανάλωση σε κρέας, με μεγαλύτερη προτίμηση στο χοιρινό, μετά στο αρνί και στο κατσίκι και τελευταία στο βοδινό, είναι τα κύρια στοιχεία της διατροφής των Λακώνων.
Ξεκινώντας από αυτά που συνήθιζαν να μαγειρεύουν οι παλιοί και που απηχούν τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, και καταλήγοντας στις συνταγές που μαγειρεύουν οι σύγχρονοι Λάκωνες, με βάση τις επιρροές που δέχτηκαν στα χρόνια που πέρασαν, η Μαρία Καράμπελα επιχειρεί στο βιβλίο αυτό ένα γευστικό οδοιπορικό στον τόπο και τον χρόνο. Σε μία εποχή που ο παραδοσιακός ελληνικός τρόπος ζωής, που σμιλεύτηκε στη διάρκεια χιλιετιών, τείνει να χαθεί, βιβλία όπως το Γεύσεις της λακωνικής γης, από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο της κ. Μαρίας Καράμπελα, αποτελούν προσφορά για το σήμερα και για τις γενιές που έρχονται.
Για το σήμερα γιατί είναι μια προσπάθεια διάσωσης της παραδοσιακής κουζίνας των Λακώνων και για το αύριο γιατί δίνει τη δυνατότητα στους νέους να τη γνωρίσουν και να την προσπελάσουν." Αντωνία Τριχοπούλου, Νοέμβριος 2014
Ξεκινώντας από αυτά που συνήθιζαν να μαγειρεύουν οι παλιοί και που απηχούν τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, και καταλήγοντας στις συνταγές που μαγειρεύουν οι σύγχρονοι Λάκωνες, με βάση τις επιρροές που δέχτηκαν στα χρόνια που πέρασαν, η Μαρία Καράμπελα επιχειρεί στο βιβλίο αυτό ένα γευστικό οδοιπορικό στον τόπο και τον χρόνο. Σε μία εποχή που ο παραδοσιακός ελληνικός τρόπος ζωής, που σμιλεύτηκε στη διάρκεια χιλιετιών, τείνει να χαθεί, βιβλία όπως το Γεύσεις της λακωνικής γης, από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο της κ. Μαρίας Καράμπελα, αποτελούν προσφορά για το σήμερα και για τις γενιές που έρχονται.
Για το σήμερα γιατί είναι μια προσπάθεια διάσωσης της παραδοσιακής κουζίνας των Λακώνων και για το αύριο γιατί δίνει τη δυνατότητα στους νέους να τη γνωρίσουν και να την προσπελάσουν." Αντωνία Τριχοπούλου, Νοέμβριος 2014
Login and Registration Form