Κωδικός προϊόντος: 9789606354472 | ISBN: 9789606354472
Ελληνική ζαχαροπλαστική
Συγγραφέας:
Εκδοτικός οίκος:
Ελληνική ζαχαροπλαστική
Ειδική Τιμή
29,61 €
Από
32,90 €
-10%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €32.90
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Κατόπιν παραγγελίας
Πόντοι Ανταμοιβής 30
Κωδικός
9789606354472
Χαρακτηριστικά Βιβλίου
Κατηγορία
Βιβλία, Πρακτικοί Οδηγοί, Μαγειρική - Γαστρονομία - Οινολογία
Βάρος
1,28
Εκδοτικός οίκος
Εκδόσεις Πεδίο
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
31 Μαΐ 2023
Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
31 Μαΐ 2023
Διαστάσεις
17,5x25
Σελίδες
304
Βραβεία
Βραβείο Αναγνωστών Athens Voice: Το καλύτερο non fiction βιβλίο 2023
Περιγραφή
«Η ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα είχε αυθεντικότητα και ψυχή. Μπορεί να έλειπαν βασικά υλικά, όπως το βούτυρο, όμως η ελληνική γη πάντα είχε να προσφέρει τα δικά της “δώρα”. Ελαιόλαδο, φρούτα, ξηροί καρποί, μέλι πρωταγωνιστούσαν σε γλυκά φτιαγμένα με μεράκι και διάθεση προσφοράς».
Ο Στέλιος Παρλιάρος, έχοντας διανύσει μια πορεία ως ζαχαροπλάστης για περισσότερα από 40 χρόνια, επιχειρεί να διηγηθεί την ιστορία της ελληνικής ζαχαροπλαστικής. Καταθέτοντας προσωπικές μαρτυρίες και αναμνήσεις, μέσα από 56 συνταγές ελληνικών γλυκών, που όλοι έχουμε αγαπήσει - κάποιες κλασικές, κάποιες πιο δημιουργικές. Επιμένοντας στα υπέροχα υλικά της ελληνικής γης που εγγυώνται την επιτυχία.
Ο Στέλιος Παρλιάρος, έχοντας διανύσει μια πορεία ως ζαχαροπλάστης για περισσότερα από 40 χρόνια, επιχειρεί να διηγηθεί την ιστορία της ελληνικής ζαχαροπλαστικής. Καταθέτοντας προσωπικές μαρτυρίες και αναμνήσεις, μέσα από 56 συνταγές ελληνικών γλυκών, που όλοι έχουμε αγαπήσει - κάποιες κλασικές, κάποιες πιο δημιουργικές. Επιμένοντας στα υπέροχα υλικά της ελληνικής γης που εγγυώνται την επιτυχία.
Σχετικά με τον δημιουργό

Ο Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1959. Τελειώνοντας το γυμνάσιο ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει. Ανακαλύπτει τη ζαχαροπλαστική και της αφιερώνεται. Το 1980 δημιουργεί το Fresh και αλλάζει την πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Σπουδάζει στο Παρίσι στον Ecole Le Notre, στη σχολή ζαχαροπλαστικής Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λυών στη σχολή Valrhona και τέλος στον διάσημο Fauchon. Διδάσκει τα μυστικά της τεχνικής του σε σεμινάρια και εμφανίζεται συχνά στην
Βιβλιογραφία
Πληροφορίες
Κριτικές
Προτεινόμενα
-10%
-10%
20 χρόνια βόλτες στην Αθήνα μέσα από 37 συνταγές
Εκδόσεις Athens Voice
Ειδική Τιμή
12,96 €
Από
14,40 €
-23%
-30%
Αγοράζονται μαζί
-30%
-30%
-30%
-30%
-30%
-30%
Νηστήσιμα και σαρακοστιανά: Φαγητά, γλυκά, αλάδωτα
Εκδόσεις Εν πλω
Ειδική Τιμή
13,30 €
Από
19,00 €
-47%
-30%
-10%
Login and Registration Form