Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 03760 | ISBN: 978-960-378-760-0

Τι είναι μεταφυσική;

Συγγραφέας:
Εκδοτικός οίκος:
Το κείμενο Τι είναι μεταφυσική; δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1929. Γνώρισε έκτοτε δεκατέσσερις επανεκδόσεις και μεταφράστηκε σε δεκάδες γλώσσες. Την ιδιαίτερη σημασία τ
Ειδική Τιμή 8,89 € Από 12,70 €
-30%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €12.70
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο στο ράφι
Πόντοι Ανταμοιβής 9
Κωδικός
03760

Η εικόνα της συσκευασίας είναι ενδεικτική!

Διάλεξε τη συσκευασία δώρου

  • Χάρτινος φάκελος

   Χάρτινος φάκελος

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εξώφυλλα βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος με χρωματιστά τυπώματα και το λογότυπο του Βιβλιοπωλείου Πατάκη.

  • Χαρτί περιτυλίγματος

   Χαρτί περιτυλίγματος

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.

  • Χάρτινη σακούλα

   Χάρτινη σακούλα

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα κόκκινη με την εικόνα του Άγγελου Σικελιανού.

 • Έλεγξε και επιβεβαίωσε την επιλεγμένη συσκευασία

  Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

  Χαρακτηριστικά Βιβλίου

  Κατηγορία
  Βιβλία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Φιλοσοφία
  Βάρος
  0,27
  Εκδοτικός οίκος
  Εκδόσεις Πατάκη
  Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
  3 Μαρ 2015
  Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
  1 Οκτ 2000
  Διαστάσεις
  14x21
  Τίτλος Πρωτότυπου
  Was ist Metaphysic?
  Σελίδες
  200

  Περιγραφή

  Το κείμενο Τι είναι μεταφυσική; δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1929. Γνώρισε έκτοτε δεκατέσσερις επανεκδόσεις και μεταφράστηκε σε δεκάδες γλώσσες. Την ιδιαίτερη σημασία του υπογράμμισε και ο ίδιος ο Heidegger, συμπληρώνοντάς το με έναν Επίλογο (1943) και προτάσσοντας μία εκτενέστατη Εισαγωγή (1949). Τα τρία κείμενα στην αλληλουχία τους παρέχουν μια αποκαλυπτική εικόνα της στοχαστικής διαδρομής του φιλοσόφου. Με αφετηρία τον παραδοσιακό ορισμό της ως κίνησης «πέραν των όντων», το Τι είναι μεταφυσική; περιγράφει τη μεταφυσική ως μια πορεία υπέρβασης της ολότητας των όντων, με προορισμό το «Μηδέν». Το κείμενο διευρύνει αποφασιστικά την οπτική γωνία του Είναι και Χρόνος, επιτρέποντας συγχρόνως να διαφανούν τα αδιέξοδα στα οποία εν τω μεταξύ είχε οδηγηθεί ο φιλόσοφος. Θα ακολουθήσει η περίφημη στροφή της σκέψης του, της οποίας εξαιρετικά δείγματα αποτελούν ο Επίλογος και η Εισαγωγή. Ενώ ο Επίλογος φέρει όλα τα σημάδια της εποχής στην οποία γράφεται, παρέχοντας δείγματα της προσπάθειας σύμπλευσης του Heidegger με το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, η Εισαγωγή λαμβάνει απόσταση από «επίκαιρες» επιδιώξεις, επιχειρώντας μια «επάνοδο στο θεμέλιο της μεταφυσικής». Σε αντίθεση με το κείμενο του 1929, η μεταφυσική δεν εξετάζεται πλέον εκ των ένδον, στο πλαίσιο του μεταφυσικού ερωτήματος για το Μηδέν, αλλά με αφετηρία μία όχι πλέον μεταφυσική σκέψη, προκειμένου να καταδειχθεί η μερικότητα και στενότητα της παραδοσιακής μεταφυσικής προσέγγισης. Τα Προλεγόμενα του μεταφραστή επιχειρούν μια έκθεση της όλης στοχαστικής διαδρομής που διήνυσε ο Heidegger, αποβλέποντας στη χωροθέτηση των τριών μεταφραζόμενων κειμένων εντός του ευρύτερου αυτού πλαισίου. Η μετάφραση των κειμένων συνοδεύεται από εκτενή Σχόλια, τα οποία αποβλέπουν στην ανάδειξη της συλλογιστικής πορείας των κειμένων, στην αντιπαραβολή τους με κείμενα της φιλοσοφικής παράδοσης και κυρίως της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, στην ερμηνεία των κυριότερων σημείων τους, στη διασάφηση δυσνόητων χωρίων, στη δικαιολόγηση μεταφραστικών επιλογών, καθώς και σε υποδείξεις που υποβοηθούν τη χωροθέτηση θέσεων που εκφράζει εδώ ο Heidegger εντός του συνόλου του έργου του.

  Σχετικά με τον δημιουργό

  Χάιντεγκερ, Μάρτιν
  O Martin Heidegger (1889-1976) θεωρείται ένας από τους κορυφαίους φιλοσόφους του 20ου αιώνα, χάρη κυρίως στο έργο του "Είναι και Χρόνος" (1927). Διετέλεσε καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Marburg (1923-1928) και του Freiburg (1928-1952). Υπήρξε ο σημαντικότερος μαθητής του ιδρυτή της φαινομενολογίας Edmund Husserl. Οι παραδόσεις του άρχισαν να δημοσιεύονται το 1975 και αριθμούν ήδη εξήντα τόμους. Δεν νοείται σήμερα ερμηνευτική προσέγγιση της ιστορίας της φιλοσοφίας (Προσωκρατικοί, Kant,

  Σχετικα αρχεια

  Σχετικά Link

  Φίλτρα

  Αντικείμενο: Φιλοσοφία
  Τάξη/Βαθμίδα: Εύδοξος (ενεργό)
  Γλώσσα πρωτοτύπου: Γερμανικά
  Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά

  Κριτικές

  Close