Κωδικός προϊόντος: 9789601907741 | ISBN: 978-960-19-0774-1
Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο
Συγγραφέας:
Μεταφραστής:
Εκδοτικός οίκος:
Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο
Ειδική Τιμή
12,53 €
Από
17,90 €
-30%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €17.90
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Κατόπιν παραγγελίας
Πόντοι Ανταμοιβής 13
Κωδικός
9789601907741
Χαρακτηριστικά Βιβλίου
Κατηγορία
Βιβλία, Λογοτεχνία, Παγκόσμια Λογοτεχνία
Βάρος
0,58
Εκδοτικός οίκος
Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
26 Νοε 2019
Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
26 Νοε 2019
Διαστάσεις
13x20
Τίτλος Πρωτότυπου
Cooking for Picasso
Σελίδες
592
Περιγραφή
«Ένας συναρπαστικός συνδυασµός έρωτα, µυστηρίου και γαλλικής γαστρονοµίας».
Margaret Atwood
Γαλλική Ριβιέρα, άνοιξη 1936: Στο υπέροχο παραλιακό χωριουδάκι του Ζουάν-Λε-Πεν η δεκαεπτάχρονη Οντίν µαγειρεύει µαζί µε τη µητέρα της στην κουζίνα του ιδιόκτητου Cafe Paradis. Οι ετοιµασίες για το γεύµα του άρτι αφιχθέντος από το Παρίσι µυστηριώδη νέου πελάτη είναι πυρετώδεις. Ο παράξενος επισκέπτης επιθυµεί να σερβίρεται καθηµερινά το γεύµα του στη βίλα που έχει ενοικιάσει µε άκρα µυστικότητα, χωρίς να αποκαλυφθεί σε κανέναν η ταυτότητά του. Η έκπληξη της αναπάντεχης γνωριµίας της Οντίν µε τον χαρισµατικό ζωγράφο θα γίνει αφορµή για ένα µεθυστικό ταξίδι αναζήτησης του αληθινού της εαυτού και του µοναδικού ταλέντου της στη γαστρονοµία σε µια περίοδο που και εκείνος βρίσκεται σε ένα σηµαντικό σταυροδρόµι της προσωπικής αλλά και της επαγγελµατικής του ζωής. Μια γνωριµία που θα σφραγίσει ανεξίτηλα τη ζωή της για τις επόµενες δεκαετίες.
Νέα Υόρκη, σήµερα: Η Σελίν, επιτυχηµένη makeup artist του Χόλιγουντ, µαθαίνει έκπληκτη πως η γιαγιά της, Οντίν, είχε κάποτε µαγειρέψει για τον Πικάσο. Με κίνητρο τις αινιγµατικές ιστορίες της µητέρας της αλλά και τα ίχνη από τα καλά κρυµµένα οικογενειακά µυστικά που µένουν να αποκαλυφθούν, η Σελίν ξεκινά ένα µακρύ ταξίδι στην πόλη όπου η Οντίν και ο Πικάσο συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Στην υπέροχη ατµόσφαιρα της Κυανής Ακτής, η Σελίν ανακαλύπτει αλήθειες για την τέχνη, τον πολιτισµό, τη γαστρονοµία και τον έρωτα που τη βοηθούν να αποδεχτεί το µέλλον και το πεπρωµένο της.
Ένα συναρπαστικό µυθιστόρηµα εµπνευσµένο από µια άγνωστη σχεδόν περίοδο της ζωής του διάσηµου ζωγράφου. Με συναρπαστικούς χαρακτήρες, ανάµεσά τους και πολλούς από τους πλέον διάσηµους ιστορικούς κατοίκους της Γαλλικής Ριβιέρας, και φόντο τα γραφικά τοπία της Νότιας Γαλλίας.
Margaret Atwood
Γαλλική Ριβιέρα, άνοιξη 1936: Στο υπέροχο παραλιακό χωριουδάκι του Ζουάν-Λε-Πεν η δεκαεπτάχρονη Οντίν µαγειρεύει µαζί µε τη µητέρα της στην κουζίνα του ιδιόκτητου Cafe Paradis. Οι ετοιµασίες για το γεύµα του άρτι αφιχθέντος από το Παρίσι µυστηριώδη νέου πελάτη είναι πυρετώδεις. Ο παράξενος επισκέπτης επιθυµεί να σερβίρεται καθηµερινά το γεύµα του στη βίλα που έχει ενοικιάσει µε άκρα µυστικότητα, χωρίς να αποκαλυφθεί σε κανέναν η ταυτότητά του. Η έκπληξη της αναπάντεχης γνωριµίας της Οντίν µε τον χαρισµατικό ζωγράφο θα γίνει αφορµή για ένα µεθυστικό ταξίδι αναζήτησης του αληθινού της εαυτού και του µοναδικού ταλέντου της στη γαστρονοµία σε µια περίοδο που και εκείνος βρίσκεται σε ένα σηµαντικό σταυροδρόµι της προσωπικής αλλά και της επαγγελµατικής του ζωής. Μια γνωριµία που θα σφραγίσει ανεξίτηλα τη ζωή της για τις επόµενες δεκαετίες.
Νέα Υόρκη, σήµερα: Η Σελίν, επιτυχηµένη makeup artist του Χόλιγουντ, µαθαίνει έκπληκτη πως η γιαγιά της, Οντίν, είχε κάποτε µαγειρέψει για τον Πικάσο. Με κίνητρο τις αινιγµατικές ιστορίες της µητέρας της αλλά και τα ίχνη από τα καλά κρυµµένα οικογενειακά µυστικά που µένουν να αποκαλυφθούν, η Σελίν ξεκινά ένα µακρύ ταξίδι στην πόλη όπου η Οντίν και ο Πικάσο συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Στην υπέροχη ατµόσφαιρα της Κυανής Ακτής, η Σελίν ανακαλύπτει αλήθειες για την τέχνη, τον πολιτισµό, τη γαστρονοµία και τον έρωτα που τη βοηθούν να αποδεχτεί το µέλλον και το πεπρωµένο της.
Ένα συναρπαστικό µυθιστόρηµα εµπνευσµένο από µια άγνωστη σχεδόν περίοδο της ζωής του διάσηµου ζωγράφου. Με συναρπαστικούς χαρακτήρες, ανάµεσά τους και πολλούς από τους πλέον διάσηµους ιστορικούς κατοίκους της Γαλλικής Ριβιέρας, και φόντο τα γραφικά τοπία της Νότιας Γαλλίας.
Σχετικά με τον δημιουργό

Η Camille Aubray είναι η συγγραφέας του Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο, ενός µυθιστορήµατος που το περιοδικό People συµπεριέλαβε στη λίστα «The Best New Books». Με σπουδές δηµιουργικής γραφής στο University of London, η Aubray έχει διδάξει στο New York University. ?ραστηριοποιείται στον χώρο της τηλεόρασης ως µέλος της συγγραφικής οµάδας των τηλεοπτικών σειρών One Life to Live και Capitol, και ως παραγωγός του αµερικανικού δικτύου ABC. Μοιράζει τον χρόνο της ανάµεσα στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ και τη
Βιβλιογραφία
Πληροφορίες
Είδος: Μυθιστόρημα
Κατηγορία: Αισθηματικό, Κοινωνικό
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά
Κριτικές
Προτεινόμενα
-10%
Νέο
-10%
Νέο
-10%
Bestseller
-10%
-30%
-30%
Bestseller
Αγοράζονται μαζί
-10%
-10%
Bestseller
Login and Registration Form