Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 9789603514725 | ISBN: 9789603514725

Οικονομική της εργασίας και εργασιακές σχέσεις

Εκδοτικός οίκος:
Το βιβλίο «Οικονομική της εργασίας και εργασιακές σχέσεις», στη σημερινή 3η του και πλήρως αναθεωρημένη έκδοση, καλύπτει με επιστημονική επάρκεια και
Ειδική Τιμή 31,95 € Από 35,50 €
-10%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €35.50
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Κατόπιν παραγγελίας
Πόντοι Ανταμοιβής 32
Κωδικός
9789603514725

Η εικόνα της συσκευασίας είναι ενδεικτική!

Διάλεξε τη συσκευασία δώρου

  • Χάρτινος φάκελος

   Χάρτινος φάκελος

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εξώφυλλα βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος με χρωματιστά τυπώματα και το λογότυπο του Βιβλιοπωλείου Πατάκη.

  • Χαρτί περιτυλίγματος

   Χαρτί περιτυλίγματος

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.

  • Χάρτινη σακούλα

   Χάρτινη σακούλα

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα κόκκινη με την εικόνα του Άγγελου Σικελιανού.

 • Έλεγξε και επιβεβαίωσε την επιλεγμένη συσκευασία

  Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

  Χαρακτηριστικά Βιβλίου

  Κατηγορία
  Βιβλία
  Βάρος
  0,93
  Εκδοτικός οίκος
  Εκδόσεις Σταμούλης Αθ.
  Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
  1 Δεκ 2007
  Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
  1 Δεκ 2007
  Διαστάσεις
  24χ17
  Σελίδες
  429

  Περιγραφή

  Το βιβλίο «Οικονομική της εργασίας και εργασιακές σχέσεις», στη σημερινή 3η του και πλήρως αναθεωρημένη έκδοση, καλύπτει με επιστημονική επάρκεια και πληρότητα, το συναφές αντικείμενο, από τη θεωρητική όσο και την εφαρμοσμένη του σκοπιά. Αποτελεί κλασικό πλέον σύγγραμμα στη χώρα μας, που έκανε πολλές ανατυπώσεις και διδάσκεται σε διάφορα πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κολέγια και σχολές. Ο επικεφαλής συγγραφέας του Θεόδωρος Κατσανέβας, διδάκτορας του London School of Economics στο συναφές αντικείμενο, εισήγαγε πρώτος πριν από αρκετά χρόνια την επιστημονική θεώρηση και την ονομασία του κλάδου στη χώρα μας, είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Εργασιακών Σχέσεων και εκδότης του τριμηνιαίου περιοδικού "Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων". Το περιεχόμενο του βιβλίου, εμπλουτισμένο από την πολυετή υπηρεσία του ίδιου ως πανεπιστημιακού καθηγητή, ερευνητή, αλλά και ενεργού δημόσιου προσώπου, είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνεται κατανοητό και από μη ειδικούς, ενώ η δομή του ακολουθεί μια φυσική συνέχεια από το γενικό στο ειδικό, από τη θεωρία στην πράξη. Απευθύνεται σε επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές, στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, συνδικαλιστές, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που ενδιαφέρεται για τη θεωρία και την πρακτική της οικονομικής της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων και θέλει να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και έγκυρη γνώση του συναφούς αντικειμένου. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη. Το πρώτο αναφέρεται στη θεωρία της οικονομικής της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων, όπου περιλαμβάνονται ορισμοί και αναλύσεις για τους υπό συζήτηση κλάδους, για θέματα αγοράς εργασίας, απασχόλησης, ανεργίας, συνδικαλιστικών οργανώσεων και συλλογικών διαπραγματεύσεων, για τις απεργίες, το θεσμό της συμμετοχής, τις εργασιακές σχέσεις και την παραγωγικότητα, τις επιπτώσεις της νέας τεχνολογίας στην απασχόληση κ.λπ. Στο δεύτερο μέρος, γίνεται αναφορά στις εφαρμοσμένες πτυχές των θεμάτων των εργασιακών σχέσεων και της οικονομικής της εργασίας ειδικότερα στην Ελλάδα. Έμφαση δίνεται σε ζητήματα διάρθρωσης και εξέλιξης του εργατικού δυναμικού, της απασχόλησης και της ανεργίας στη χώρα μας, στις προοπτικές της αγοράς εργασίας και των επαγγελμάτων, σε ζητήματα μεταναστών και μεταναστευτικής πολιτικής, στο θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των συλλογικών συμβάσεων, των συλλογικών διαφορών και των απεργιών, καθώς και του ελληνικού συνδικαλισμού. Η έκδοση καλύπτει με πληρότητα και επιστημοσύνη τους ιδιαίτερα σημαντικούς τομείς της οικονομικής της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων και αποτελεί ένα βιβλίο βάσης για την περαιτέρω ανάπτυξη τους.

  Σχετικά με τον δημιουργό

  Κατσανέβας, Θόδωρος
  Ο Θεόδωρος Κατσανέβας είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στην Οικονομική της Εργασίας. Έχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το London School of Economics, MA από το Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας στις Εργασιακές Σχέσεις και πτυχίο Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πάνω από τριάντα βιβλία και μελέτες του έχουν εκδοθεί από δημόσια ερευνητικά κέντρα, το ΚΕΠΕ, το ΕΚΚΕ, καθώς και από διάφορους εκδοτικούς οίκους, ορισμένα

  Κριτικές

  Close