Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 9786188428249 | ISBN: 9786188428249

Βίος Βασιλείου του Νέου: Η αποκάλυψη της Δευτέρας Παρουσίας

Εκδοτικός οίκος:
Οι εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ (σειρά Βυζαντινοί συγγραφείς) κυκλοφορούν το νέο τους βιβλίο με τίτλο Βίος Βασιλείου του Νέου. Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Διευθυντής της
Ειδική Τιμή 25,97 € Από 37,10 €
-30%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €37.10
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο στο ράφι
Πόντοι Ανταμοιβής 26
Κωδικός
9786188428249

Η εικόνα της συσκευασίας είναι ενδεικτική!

Διάλεξε τη συσκευασία δώρου

  • Χάρτινος φάκελος

   Χάρτινος φάκελος

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εξώφυλλα βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος με διαφορετικά τυπώματα. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος

   Χαρτί περιτυλίγματος

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.

  • Χάρτινη σακούλα

   Χάρτινη σακούλα

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα κόκκινη με την εικόνα του Άγγελου Σικελιανού.

 • Έλεγξε και επιβεβαίωσε την επιλεγμένη συσκευασία

  Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

  Χαρακτηριστικά Βιβλίου

  Κατηγορία
  Βιβλία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Θεολογία - Θρησκειολογία, Βυζαντινή Γραμματεία και Φιλολογία, Μειωμένη Τιμή
  Βάρος
  1,27
  Εκδοτικός οίκος
  Εκδόσεις Ζήτρος
  Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
  30 Απρ 2019
  Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
  30 Απρ 2019
  Διαστάσεις
  13x20
  Σελίδες
  1300

  Περιγραφή

  Οι εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ (σειρά Βυζαντινοί συγγραφείς) κυκλοφορούν το νέο τους βιβλίο με τίτλο Βίος Βασιλείου του Νέου. Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Διευθυντής της σειράς Βασίλειος Κατσαρός, ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας του Α.Π.Θ, οποίος έγραψε και την εισαγωγή του. Το έργο προλογίζεται από την ομότιμη καθηγήτρια του Dumbarton Oaks, Alice – Mary Talbot, η οποία επιμελήθηκε της εκδόσεως του Βίου στις Η.Π.Α (Washington, 2013). Η απόδοση στα νέα ελληνικά έγινε από τον συγγραφέα και δικηγόρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Δημήτρη Αποστολίδη.
  Συντάκτης του έργου είναι ο μαθητής του Βασιλείου, ο Γρηγόριος, ο οποίος βιογραφεί τον ήρωά του ως ένα ιδιότυπο, αλλά χαρισματικό, μοναχό που ζει μέσα στον κόσμο και δεν διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με αυτούς που διαχειρίζονται τη δημόσια εξουσία, όταν αυτός κρίνει πως οι τελευταίοι δεν την ασκούν κατά τρόπο ηθικό και έντιμο. Λέει δημόσια την άποψή του και του είναι παντελώς αδιάφορο αν αυτό έχει ως συνέπεια να υποστεί σκληρά και εξευτελιστικά βασανιστήρια. Τα γεγονότα του Βίου εξελίσσονται τον δέκατο αιώνα, σε μια εποχή έντονων πολιτικών συγκρούσεων στο εσωτερικό της αυτοκρατορίας. Πολύ σύντομα, ο Βασίλειος εξελίσσεται σε προσωπικότητα που ακτινοβολεί για την πνευματικότητά του και το διορατικό του χάρισμα, ενώ πλήθος κόσμου, απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα, καταφεύγει σε αυτόν είτε για λόγους ψυχικής ωφέλειας είτε για να ζητήσει τη μεσιτεία του στη επίλυση κάποιου προβλήματος. Παράλληλα, ο βιογράφος κάνει εκτενείς αναφορές στη μέλλουσα κρίση, την οποία, όπως ο ίδιος βεβαιώνει, βλέπει οραματικά. Δεν διστάζει να μεταφέρει στο κείμενό του αυτά που ισχυρίζεται πως είδε και, αν και άνθρωπος του εκκλησιαστικού πνεύματος, δεν διστάζει να αποκαλύψει πως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπηρετούν τον λόγο του Θεού, δεν θα έχουν καλή απολογία.

  Ο Βίος τίθεται για πρώτη φορά ολοκληρωμένος στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού, αφού μέχρι τώρα είχαν δει το φως της δημοσιότητας μόνο αποσπάσματά του.

  Φίλτρα

  Χαρακτηριστικά: Σκληρόδετο
  Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνικά

  Κριτικές

  Προτεινόμενα
  Εσύ τι τρως;
  -10%
  Νέο
  Εσύ τι τρως;
  Εκδόσεις Πατάκη
  Ειδική Τιμή 6,93 € Από 7,70 €
  -64%
  Ένα ποτήρι οργή
  -10%
  Ένα ποτήρι οργή
  Εκδόσεις Πατάκη
  Ειδική Τιμή 6,93 € Από 7,70 €
  -88%
  Close