Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 25€ και παράδοση σε 1 μέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 9789607213990 | ISBN: 9607213998

Το μεσογειακό κελάρι

Συγγραφέας:
Εκδοτικός οίκος:
Το μεσογειακό κελάρι
Εξαντλημένο
Διαθεσιμότητα Εκτός κυκλοφορίας
Κωδικός
9789607213990

Χαρακτηριστικά Βιβλίου

Κατηγορία
Βιβλία
Βάρος
0,00
Εκδοτικός οίκος
Εκδόσεις Ωκεανίδα
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
1 Ιαν 1995
Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
1 Ιαν 1995
Διαστάσεις
24χ21
Σελίδες
140

Περιγραφή

Ένα βιβλίο γεμάτο με εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για ασυνήθιστες λιχουδιές: σάλτσες, καρυκεύματα, τουρσιά, αρωματικά λάδια και ξίδια, λικέρ αλλά και παξιμάδια και κουλουράκια. Επίσης μείγματα μπαχαρικών και αρωματικών βοτάνων, αλλά και συνταγές για φρέσκο σπιτικό τυρί που φυλάγεται σε πικάντικο αρωματισμένο λάδι, για λεμόνια στην άρμη, για "χαρίσα" (η καφτερή σάλτσα της Τυνησίας), για λάδι αρωματισμένο με κάπαρι και πιπεριά, για κρητικά κριθαρένια παξιμάδια, αλλά και για σπιτικό λικέρ από θυμάρι, είτε από κυδώνια και βύσσινο. Ακόμη, χταπόδια τουρσί, αγκινάρες στο λάδι με σκόρδο, μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές και καρύδι, και αλλές πολλές μοναδικές λιχουδιές.



Το βιβλίο "Το μεσογειακό κελάρι" πρωτοκυκλοφόρησε με επιτυχία στην Αμερική τον Οκτώβριο του 1994 (Artisan/Workman) και εικονογραφήθηκε από τον σημαντικότερο Food Photographer της Βρετανίας, τον Martin Brigdale. Χρησιμοποιώντας τις αρχές της σύνθεσης και των αναλογιών της ζωγραφικής, και με ειδικά φόντα ζωγραφισμένα για κάθε φωτογραφία ξεχωριστά, ο Martin Brigdale αναδεικνύει τις συνταγές του βιβλίου σε ονειρικές εικόνες - ένα πανέμορφο εικαστικό αποτέλεσμα που μετατρέπει ένα απολαυστικό βιβλίο μαγειρικής σε αληθινό έργο τέχνης.

Σχετικά με τον δημιουργό

Κρεμέζη, Αγλαΐα
Η Αγλαϊα Κρεμεζή είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και φωτογράφος. Έχει τη στήλη "Γεύσεις" στο περιοδικό "Ε" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", τις γαστρονομικές σελίδες στο περιοδικό "Votre Beaute" και τις μόνιμες ταξιδιωτικές και γαστρονομικές σελίδες στο περιοδικό "Μαζί" (της Visa & American Express).Ως δημοσιογράφος και φωτογράφος, έχει εργαστεί παλιότερα στις εφημερίδες "Νέα". "Βήμα", "Έθνος", και "Ελεύθερος Τύπος", καθώς και σε πολλά περιοδικά ("Ταχυδρόμος", "Επίκαιρα", "Εικόνες", "Εύα",

Κριτικές

Close