Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 9789604853991 | ISBN: 9789604853991

Τα χρόνια σχηματοποίησης του Βυζαντίου (284-518), β΄ εμπλουτισμένη έκδοση

Εκδοτικός οίκος:
Αυτό το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στον φοιτητή/σπουδαστή και στον "φιλίστορα αναγνώστη" με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για την ιστορία και τον πολιτισμό του
Ειδική Τιμή 19,08 € Από 25,44 €
-25%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €25.44
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Κατόπιν παραγγελίας
Πόντοι Ανταμοιβής 20
Κωδικός
9789604853991

Η εικόνα της συσκευασίας είναι ενδεικτική!

Διάλεξε τη συσκευασία δώρου

  • Χάρτινος φάκελος

   Χάρτινος φάκελος

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εξώφυλλα βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος με χρωματιστά τυπώματα και το λογότυπο του Βιβλιοπωλείου Πατάκη.

  • Χαρτί περιτυλίγματος

   Χαρτί περιτυλίγματος

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.

  • Χάρτινη σακούλα

   Χάρτινη σακούλα

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα κόκκινη με την εικόνα του Άγγελου Σικελιανού.

 • Έλεγξε και επιβεβαίωσε την επιλεγμένη συσκευασία

  Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

  Χαρακτηριστικά Βιβλίου

  Κατηγορία
  Βιβλία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Ιστορία - Αρχαιολογία, Μειωμένη Τιμή
  Βάρος
  0,42
  Εκδοτικός οίκος
  Εκδόσεις Ηρόδοτος
  Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
  1 Οκτ 2021
  Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
  1 Οκτ 2021
  Διαστάσεις
  15x24
  Σελίδες
  530

  Περιγραφή

  Αυτό το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στον φοιτητή/σπουδαστή και στον "φιλίστορα αναγνώστη" με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για την ιστορία και τον πολιτισμό του Βυζαντίου, παρουσιάζει δε σε αφηγηματικό ύφος, με επιλεγμένα αποσπάσματα σε νεοελληνική απόδοση από τις πρωτότυπες ιστοριογραφικές και άλλες πηγές, τη γένεση της ανατολικής αυτοκρατορίας κατά τους δύο πρώτους αιώνες της μακραίωνης ιστορίας της. Καλύπτεται η περίοδος από την άνοδο στην εξουσία του τελευταίου ρωμαίου κοσμοκράτορα ηγέτη Διοκλητιανού (με σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του Βυζαντίου από τον ισχυρότερο μεταξύ των διαδόχων του τον Κωνσταντίνο Α' τον Μέγα) έως την άνοδο στον θρόνο της Κωνσταντινούπολης του Ιουστίνου Α', ο οποίος στην ουσία αποτέλεσε άτυπα την έναρξη, το προανάκρουσμα, της εποχής που χαρακτηρίστηκε ιουστινιάνειος αιώνας και ιουστινιάνεια εποχή, λόγω της μεγάλης προσωπικότητας του ανιψιού του Ιουστίνου Α', του Ιουστινιανού Α' του Μεγάλου. - Η πρώτη έκδοση γνώρισε πολλές προσεγγίσεις. ΝΙΚΟΣ Δ. ΚΑΡΟΥΖΟΣ (ραδιοφωνική εκπομπή Σκέψεις και φαινόμενα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ, 22.11.1984): "Παρακολουθούμε στο βιβλίο τη χρονολογική γραμμή των πρωτότυπων πηγών του θέματος, με έναν ακατάσχετο πλούτο, ένα βιβλίο που συνδυάζει επιστημονική τεκμηρίωση και φυσική ροή στην αφήγηση." ALBERT FAILLER (Revue des etudes byzantines / REB 45, Παρίσι, 1987, σελ. 272): "La presentation privilegie les grands evenements politiques, de maniere didactique, offrant aux lecteurs de nombreux extraits d'auteurs anciens traduits en grec moderne. Sans doute les sciences dites auxiliaires sont-elles moins bien representees." ΠΑΥΛΟΣ ΝΙΑΒΗΣ (Βυζαντινός Δόμος 2, Αθήνα, 1988, σελ. 273): "Πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο πόνημα, που απευθύνεται ταυτόχρονα σε ειδικούς και μη ειδικούς (φιλίστορες πάντως) αναγνώστες (που) πραγματεύεται θέματα πολιτικού, κοινωνικού, οικονομικού, θρησκευτικού, ακόμη και δογματικού περιεχομένου. Το τελευταίο αυτό σημείο φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι το Βυζάντιο υπήρξε μια θεοκεντρική αυτοκρατορία, τα δε χρόνια της σχηματοποίησής του οριοθετούν και την περίοδο, κατά την οποία, μέσα από το "καμίνι" των αιρέσεων, τα δόγματα της Εκκλησίας επίσης αποκρυσταλλώνονται και θεμελιώνονται. Η ταυτόχρονη παράθεση ιστορικής αφήγησης και αποσπασμάτων από τις πηγές αποτελεί σίγουρα θετικό για την πληρότητα του έργου στοιχείο."

  Σχετικά με τον δημιουργό

  Σαββίδης, Αλέξιος Γ. Κ.
  Ο Αλέξης Γ. Κ. Σαββίδης (Αθήνα, 1955), Master of Philosophy του Πανεπιστημίου Kings College, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βυζαντινολόγος-ιστορικός, είναι καθηγητής βυζαντινής και μεσαιωνικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου (Ρόδος). Την περίοδο 1995-1999 δίδαξε με ανάθεση βυζαντινή και μεσαιωνική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε.), ενώ από το 1997 διδάσκει (ανά διετία) βυζαντινή ιστορία και βυζαντινο-ισλαμικές σχέσεις στο Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών

  Φίλτρα

  Είδος: Μελέτη
  Τάξη/Βαθμίδα: Εύδοξος (ενεργό)
  Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνικά
  Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά

  Κριτικές

  Προτεινόμενα
  Close