Μέχρι 30/6 δωρεάν μεταφορικά με το κουπόνι SUMMER0624 σε όλες τις παραγγελίες εντός Ελλάδας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Διβάνη, Λένα

Βιογραφικό - Διβάνη Λένα

Η Λένα Διβάνη ήταν καθηγήτρια της Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή Αθηνών μέχρι που παραιτήθηκε το 2022. Έχει δημοσιεύσει πέντε ιστορικές μελέτες και πολλά άρθρα για τη σύγχρονη Ελλάδα και τη σχέση της με τις Μεγάλες Δυνάμεις και τους Βαλκάνιους γείτονές της. Παράλληλα έχει δημοσιεύσει δώδεκα μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων, που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν διασκευαστεί για την τηλεόραση, έναν συγκεντρωτικό τόμο με τα θεατρικά της έργα και τέσσερα παιδικά βιβλία. Τα βιβλία της Εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας, 1830-1947 και Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας (Εκδόσεις Πατάκη, 2019) έχουν διασκευαστεί σε...

Κριτικές

Η ζωή και οι απόψεις του Τρίστραμ Σάντι κυρίου από σόι
Ένα βιβλίο έτη φωτός πριν την εποχή του, ανατρεπτικό κάθε βεβαιότητας, καρναβαλικό, πανηγυρικό, σοφό.
Ταξίδι στην άκρη της νύχτας
Με ξενάγησε στη μαύρη πλευρά με τον πιο αριστοτεχνικό, ανατριχιαστικό, ευθύβολο τρόπο. Άσε που απέδειξε ότι και οι παλιάνθρωποι μπορεί να είναι κορυφαία ταλέντα.
Η μεταμόρφωση
Μπροστά από την εποχή του, ένα συμπυκνωμένο βιβλίο που ξεκίνησε συζήτηση εντός μου –μεταξύ άλλων– για τα ταυτοτικά προβλήματα.
Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων
Με συνάντησε παιδάκι, την εποχή που συναντούσα τον έξω κόσμο, και με ενημέρωσε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται – έχουν δεκάδες εκδοχές, όλες αποθηκευμένες εντός εν αναμονή του θαύματος.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΒΛΙΑ - Διβάνη Λένα

Προβολή Πλέγμα Λίστα

Στοιχεία 1-24 από 43

ανά σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Σελίδα
Από 2

Στοιχεία 1-24 από 43

Σελίδα
Από 2
Close