Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 25€ και παράδοση σε 1 μέρα στο κέντρο της Αθήνας!

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 9789606358609 | ISBN: 9789606358609

Παιδαγωγική της ειρήνης: Ειρηνιστικοί παιδαγωγικοί λόγοι της νεωτερικότητας

Εκδοτικός οίκος:
Πόλεμοι, εξοπλισμοί, πυρηνικά όπλα, τρομοκρατία, δολοφονίες, εθνικισμοί, εικόνες εχθρού, μίση, ρατσισμός, σεξισμός, φτώχεια, διακρίσεις με κριτήριο τη

Τιμή καταστήματος

Ειδική Τιμή 31,41 € Από 34,90 €
-10%
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο στο ράφι
Πόντοι Ανταμοιβής 32
Κωδικός
9789606358609

Η εικόνα της συσκευασίας είναι ενδεικτική!

Διάλεξε τη συσκευασία δώρου

    • Χάρτινος φάκελος παιδικός

      Χάρτινος φάκελος παιδικός

      Δωρεάν

      Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

    • Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

      Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

      Δωρεάν

      Χαρτί περιτυλίγματος με χρωματιστά τυπώματα και το λογότυπο του Βιβλιοπωλείου Πατάκη.

    • Χαρτί περιτυλίγματος

      Χαρτί περιτυλίγματος

      Δωρεάν

      Χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.

    • Χάρτινη σακούλα

      Χάρτινη σακούλα

      Δωρεάν

      Χάρτινη σακούλα κόκκινη με την εικόνα του Άγγελου Σικελιανού.

  • Έλεγξε και επιβεβαίωσε την επιλεγμένη συσκευασία

    Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

    Χαρακτηριστικά

    Κατηγορία
    Βιβλία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά
    Βάρος
    0,89
    Εκδοτικός οίκος
    Εκδόσεις Πεδίο
    Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
    26 Ιουν 2025
    Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
    26 Ιουν 2025
    Διαστάσεις
    17x24
    Σελίδες
    528

    Περιγραφή

    Πόλεμοι, εξοπλισμοί, πυρηνικά όπλα, τρομοκρατία, δολοφονίες, εθνικισμοί, εικόνες εχθρού, μίση, ρατσισμός, σεξισμός, φτώχεια, διακρίσεις με κριτήριο τη φυλή, το έθνος, το φύλο, την τάξη, τη σεξουαλικότητα, την αναπηρία και κοινωνική αδικία, μετανάστευση, προσφυγικό ζήτημα, υγειονομικές και ενεργειακές κρίσεις, οικολογική καταστροφή, προπαγάνδα κ.λπ. είναι ορισμένες μόνον από τις μορφές βίας που ­διαρκώς αυξάνονται, σε σημείο που με γεωμετρική πρόοδο υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και όλων των έμβιων όντων του πλανήτη, ενώ κάποια από αυτά απειλούν ακόμα και την ίδια την επιβίωσή μας, ανθρώπων και έμβιων όντων, μελλοντικά.
    Με αφετηρία το ερώτημα «μπορεί η εκπαίδευση να βοηθήσει στην επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και στην οικοδόμηση της ειρήνης;», το παρόν βιβλίο έχει ως αντικείμενό του την Παιδαγωγική της Ειρήνης της Νεωτερικότητας, η οποία, καταρχήν αισιόδοξη, απαντά θετικά στο παραπάνω ερώτημα και εργάζεται υπέρ μιας εκπαίδευσης που αποβλέπει στην ειρήνη. Δεδομένου, όμως, του διαφορετικού προσδιο­ρισμού της έννοιας «ειρήνη», ιστορικά και συγχρονικά, οι παιδαγωγοί της Ειρήνης έχουν παραγάγει διαφορετικούς λόγους (discourses) στην Παιδαγωγική της Ειρήνης (ιδεαλιστική, κριτική, πραγματιστική, οικολογική-συστημική, φεμινιστική Παιδαγωγική της Ειρήνης) και, αντίστοιχα, διαφορετική γνώση και πρακτικές λόγου για το παιδαγωγικό πεδίο. Αυτούς τους διαφορετικούς ειρηνιστικούς παιδαγωγικούς λόγους πραγματεύεται, επίσης, το βιβλίο αυτό.

    Σχετικά με τον δημιουργό

    Μπονίδης, Κυριάκος Θ.
    O Κυριάκος Θ. Μπονίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Σχολικής Παιδαγωγικής και Παιδαγωγικής της Ειρήνης στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι κυριότερες δημοσιευμένες μελέτες και οι ερευνητικές εργασίες του αφορούν την έρευνα των σχολικών βιβλίων και των μέσων διδασκαλίας, τον σχολικό πολιτισμό ειρήνης, την εκπαιδευτική έρευνα και την ιστορία της νεοελληνικής εκπαίδευσης.

    Πληροφορίες

    Είδος: Μελέτη
    Αντικείμενο - Θέμα: Ειρήνη, Παιδαγωγικά
    Τάξη/Βαθμίδα: Εύδοξος (ενεργό)
    Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνικά
    Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά

    Κριτικές

    Close