Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 9789606491009 | ISBN: 978-960-649-100-9

Ο Άγιος Συμεών - Ο νέος θεολόγος: Επιστολές (σκληρόδετη έκδοση)

Μεταφραστής:
Εκδοτικός οίκος:
Ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος θεωρείται αναμφισβήτητα ο σημαντικότερος μυστικός Θεολόγος του Βυζαντίου, η διδασκαλία και το συγγραφικό έργο του οποίου
Ειδική Τιμή 22,90 € Από 25,44 €
-10%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €25.44
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Κατόπιν παραγγελίας
Πόντοι Ανταμοιβής 23
Κωδικός
9789606491009

Η εικόνα της συσκευασίας είναι ενδεικτική!

Διάλεξε τη συσκευασία δώρου

  • Χάρτινος φάκελος

   Χάρτινος φάκελος

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εξώφυλλα βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος με διαφορετικά τυπώματα. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος

   Χαρτί περιτυλίγματος

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.

  • Χάρτινη σακούλα

   Χάρτινη σακούλα

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα κόκκινη με την εικόνα του Άγγελου Σικελιανού.

 • Έλεγξε και επιβεβαίωσε την επιλεγμένη συσκευασία

  Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

  Χαρακτηριστικά Βιβλίου

  Κατηγορία
  Βιβλία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Θεολογία - Θρησκειολογία, Βυζαντινή Γραμματεία και Φιλολογία
  Βάρος
  0,64
  Εκδοτικός οίκος
  Εκδόσεις Ζήτρος
  Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
  1 Ιαν 2022
  Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
  1 Ιαν 2022
  Διαστάσεις
  12x19
  Σελίδες
  604

  Περιγραφή

  Ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος θεωρείται αναμφισβήτητα ο σημαντικότερος μυστικός Θεολόγος του Βυζαντίου, η διδασκαλία και το συγγραφικό έργο του οποίου έθεσαν το θεμέλιο για την ανάπτυξη της Ησυχαστικής Θεολογίας. Μαζί με τον μαθητή του Νικήτα Στηθάτο αποτελούν τους βασικούς εκπροσώπους μιας δυναμογόνου ανανέωσης της θεολογικής σκέψης και πράξης και μιας ανακαίνισης της πνευματικής ζωής του Βυζαντίου τον 10ο - 11ο αιώνα. Κυριευμένος περισσότερο από κάθε άλλον από τον πόθο να αντιληφθεί, να δει και να φτάσει στη μυστική εμπειρία, πρόδρομος του Νικολάου Καβάσιλα και του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, θεωρείται ως ο πιο πρωτότυπος θεολόγος του Βυζαντίου. Η πρόσληψη και η αξιοποίηση της θεολογικής παιδείας και σκέψης του αγίου Συμεών ήταν ουσιαστική από τους μεταγενέστερους θεολόγους και εν γένει πνευματικούς ανθρώπους, οι οποίοι επηρεάστηκαν σημαντικά μέχρι τις μέρες μας. Στον συγκεκριμένο τόμο, οι εκδόσεις «Ζήτρος» παρουσιάζουν 1.000 χρόνια μετά την κοίμηση του αγίου (1022 μ. Χ.), τις Επιστολές του αγίου Συμεών, με μια λεπτομερή και κατατοπιστική εισαγωγή, μετάφραση για πρώτη φορά στη νεοελληνική και πλούσιο σχολιασμό, στηριγμένο σε όλη τη σχετική βιβλιογραφία. Μέσα από τις Επιστολές του αγίου Συμεών διαγράφονται σημαντικές πτυχές της θεολογικής του διδασκαλίας, η παιδεία του, μέσα από την οποία διαφαίνεται η βαθιά γνώση της Αγίας Γραφής και της Εκκλησιαστικής Γραμματείας, ο αντικατοπτρισμός κοινωνικών και πνευματικών συνθηκών της εποχής του και οι παγιωμένες αντιλήψεις των αντιπάλων του, απέναντι στις οποίες αντέδρασε. Παρά τις ριζοσπαστικές αντιλήψεις, τις οποίες διατυπώνει μέσα στις Επιστολές του, και την κριτική και ελεγκτική στάση του, δείχνει απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της εκκλησίας και στην εκκλησιαστική ιεραρχία. Ο λόγος του αγίου Συμεών είναι πηγαίος, ανόθευτος, αληθινός, λόγος του ποιητικού φιλοσόφου και του αγίου, εφόσον συνάμα είναι εξαιρετικός ποιητής, δεινός φιλόσοφος και θεολόγος, αλλά και άγιος, που μένει έκπληκτος στην ακτινοβολία του Θείου Φωτός, αγωνιζόμενος να εκφράσει ορθόδοξες μυστικές εμπειρίες. Μέσα από τον συγκεκριμένο τόμο δίνεται η ευκαιρία και στους ειδικούς, αλλά κυρίως στο ευρύ αναγνωστικό κοινό να γνωρίσει από την αναλυτική εισαγωγή, την ασκητική μυστική θεολογία του Βυζαντίου, τον βίο, τη διδασκαλία και το υπέροχο συγγραφικό έργο του αγίου Συμεών, την ανάπτυξη και εξέλιξη της επιστολογραφίας από την αρχαιότητα μέχρι τον 10ο αιώνα και να απολαύσει τις Επιστολές του αγίου σε γλαφυρή νεοελληνική μετάφραση με πλούσιο σχολιασμό.
  (από την ιστοσελίδα του βιβλίου)

  Φίλτρα

  Χαρακτηριστικά: Σκληρόδετο
  Γλώσσα πρωτοτύπου: Αρχαία ελληνικά
  Γλώσσα βιβλίου: Αρχαία ελληνικά, Ελληνικά

  Κριτικές

  Προτεινόμενα
  Εσύ τι τρως;
  -10%
  Νέο
  Εσύ τι τρως;
  Εκδόσεις Πατάκη
  Ειδική Τιμή 6,93 € Από 7,70 €
  -62%
  Ένα ποτήρι οργή
  -10%
  Ένα ποτήρι οργή
  Εκδόσεις Πατάκη
  Ειδική Τιμή 6,93 € Από 7,70 €
  -62%
  Close