Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 9789606124495 | ISBN: 9789606124495

Ματωμένο στέμμα

Εκδοτικός οίκος:
Το βαρύτερο πολιτικό έγκλημα με τη μέγιστη ηθική απαξία κατά το βυζαντινό ποινικό δίκαιο ήταν η προσβολή / απειλή του υπέρτατου προστατευόμενου εννόμου
Ειδική Τιμή 28,50 € Από 38,00 €
-25%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €38.00
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο στο ράφι
Πόντοι Ανταμοιβής 29
Κωδικός
9789606124495

Η εικόνα της συσκευασίας είναι ενδεικτική!

Διάλεξε τη συσκευασία δώρου

  • Χάρτινος φάκελος

   Χάρτινος φάκελος

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εξώφυλλα βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος με διαφορετικά τυπώματα. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος

   Χαρτί περιτυλίγματος

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.

  • Χάρτινη σακούλα

   Χάρτινη σακούλα

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα κόκκινη με την εικόνα του Άγγελου Σικελιανού.

 • Έλεγξε και επιβεβαίωσε την επιλεγμένη συσκευασία

  Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

  Χαρακτηριστικά Βιβλίου

  Κατηγορία
  Βιβλία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Βυζαντινή Γραμματεία και Φιλολογία
  Βάρος
  1,22
  Εκδοτικός οίκος
  Εκδόσεις Γρηγόρη
  Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
  7 Οκτ 2022
  Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
  7 Οκτ 2022
  Διαστάσεις
  17x24
  Σελίδες
  592

  Περιγραφή

  Το βαρύτερο πολιτικό έγκλημα με τη μέγιστη ηθική απαξία κατά το βυζαντινό ποινικό δίκαιο ήταν η προσβολή / απειλή του υπέρτατου προστατευόμενου εννόμου αγαθού της ζωής του αυτοκράτορος. Μία τέτοια ενέργεια συνιστούσε ταυτοχρόνως και επιβουλή κατά της αυτοκρατορίας, αφού υπονόμευε την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, κλόνιζε σοβαρά την εσωτερική πολιτική σταθερότητα, αλλά και έθετε σε κίνδυνο την εξωτερική ασφάλεια της αυτοκρατορίας.
  Οι δολοφονίες και οι απόπειρες δολοφονίας αυτοκρατόρων, καθώς και οι δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων αυτοκρατόρων κατέχουν κομβική θέση στις ιστοριογραφικές αφηγήσεις που μας κληροδότησε η βυζαντινή γραμματεία. Τα ιστορικά στοιχεία παρέχουν τη δυνατότητα στους βυζαντινούς ιστορικούς να διεισδύουν στις σκέψεις και στα συναισθήματα των πρωταγωνιστικών προσώπων, να φωτίζουν σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας, να αποκαλύπτουν ανομολόγητα και εγνωσμένα ανθρώπινα πάθη, και να συμπληρώνουν με τη δημιουργική τους φαντασία στοιχεία, τα οποία δεν καταγράφηκαν μεν από την Ιστορία, αλλά είναι σημαντικά για τη βαθύτερη κατανόηση των γεγονότων και του ψυχισμού των εμπλεκόμενων προσώπων. Οι αφηγηματικές ενότητες που αφορούν σε πολιτικές δολοφονίες και απόπειρες πολιτικών δολοφονιών εξάπτουν τη φαντασία και κορυφώνουν το ενδιαφέρον του αποδέκτη της αφήγησης, αφού υποσυνείδητα τον ωθούν να διερευνήσει και ο ίδιος με πνεύμα κριτικό τα στοιχεία κάθε υπόθεσης.
  Στο πλαίσιο της παρούσας έρευνας μελετώνται από αφηγηματολογικής απόψεως συνολικά επτά δολοφονίες βυζαντινών αυτοκρατόρων, μία δολοφονία βαρβάρου ηγεμόνος από εσωτερικό πολιτικό του αντίπαλο, δεκατέσσερις απόπειρες δολοφονίας αυτοκρατόρων ή συνωμοσίες με σκοπό τη δολοφονία αυτοκρατόρων, καθώς και οκτώ δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονίας κρατικών αξιωματούχων και στασιαστών, οι οποίες μνημονεύονται στις κύριες ιστοριογραφικές αφηγήσεις του 11ου αιώνος.
  Για την ανάλυση και την κατανόηση της αφηγηματικής οργάνωσης και της λειτουργίας του σχετικού υλικού αξιοποιείται η σύγχρονη θεωρία της αφήγησης, ενώ για την ερμηνεία του αφηγηματικού αυτού υλικού λαμβάνεται παράλληλα υπ' όψιν το βυζαντινό ποινικό δίκαιο και η σύγχρονη εγκληματολογική θεωρία περί του πολυπαραγοντικού χαρακτήρα του εγκλήματος.

  Σχετικά με τον δημιουργό

  Παΐδας, Κωνσταντίνος Δ. Σ.
  Ο Κωνσταντίνος Παΐδας γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε ελληνική φιλολογία (Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία) στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Έχει συνεργαστεί με έγκυρα επιστημονικά περιοδικά ("Σύμμεικτα", "Βυζαντιακά", "Βυζαντινά", "Εκπαίδευση και Επιστήμη", "Ελληνικά", "Νέα Εστία", "Μολυβδο-κονδυλο-πελεκητής", "Παρνασσός") και έχει

  Φίλτρα

  Κριτικές

  Προτεινόμενα
  Εσύ τι τρως;
  -10%
  Νέο
  Εσύ τι τρως;
  Εκδόσεις Πατάκη
  Ειδική Τιμή 6,93 € Από 7,70 €
  Ένα ποτήρι οργή
  -10%
  Ένα ποτήρι οργή
  Εκδόσεις Πατάκη
  Ειδική Τιμή 6,93 € Από 7,70 €
  -13%
  Close