Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες σχολικών από 15€ με το κουπόνι B2S080924

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 9789609535182 | ISBN: 978-960-9535-18-2

Κατηγορίαι. Περί ερμηνείας

Συγγραφέας:
Μεταφραστής:
Επιμελητής:
Εκδοτικός οίκος:
Εξαντλημένο
Διαθεσιμότητα Προσωρινά εξαντλημένο
Κωδικός
9789609535182

Χαρακτηριστικά Βιβλίου

Κατηγορία
Βιβλία
Βάρος
0,44
Εκδοτικός οίκος
Εκδόσεις Νήσος
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
1 Δεκ 2011
Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
1 Δεκ 2011
Διαστάσεις
24χ17
Σελίδες
194

Περιγραφή

Η έκδοση όλων των έργων του Αριστοτέλη απευθύνεται στον αναγνώστη που θέλει να διαβάσει το έργο του φιλοσόφου, δίχως να είναι ειδικός στη φιλοσοφία, αλλά και στους φοιτητές και τους καθηγητές, που μπορούν πλέον να αναφέρονται σε μια ελληνική χρηστική έκδοση, ενιαία και επιστημονικά ενημερωμένη. Το κάθε έργο εκδίδεται με την ευθύνη ενός επώνυμου ειδικού και περιλαμβάνει το αρχαίο κείμενο του Αριστοτέλη και τη μετάφρασή του, καθώς και εισαγωγή, σύνοψη της επιχειρηματολογίας κάθε κεφαλαίου, σύντομα σχόλια και σημειώσεις, βιβλιογραφία, γλωσσάρι, και ευρετήριο ονομάτων και αρχαίων χωρίων. Τα έργα του Αριστοτέλη καταλαμβάνουν 22 τόμους, ο τελευταίος εκ των οποίων είναι ένα λεξικό βασικών αριστοτελικών εννοιών.



Η μετάφραση και η έκδοση των έργων του Αριστοτέλη είναι έργο της Εταιρείας Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου και υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την ευθύνη της έκδοσης έχει ο Γεράσιμος Κουζέλης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και την επιστημονική διεύθυνση ο Βασίλης Κάλφας, καθηγητής στο ΑΠΘ και ο Παντελής Μπασάκος, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σχετικά με τον δημιουργό

Αριστοτέλης
Ο Αριστοτέλης ένας απο τους μεγαλύτερους Έλληνες φιλοσόφους, ερευνητές και διανοητές, γεννήθηκε στα Στάγειρα της Χαλκιδικής απ το γιατρό Νικόμαχο και τη Φαιστίδα το 385 π.Χ. Ακολούθησε το χρησμό του Μαντείου των Δελφών -του Πυθοί θεού χρήσαντος αυτώ φιλοσοφείν Αθήνησι- σπούδασε φιλοσοφία υπό τον Πλάτωνα στην Αθήνα και δίδαξε στην Ακαδημία (367 - 384 π.Χ.). Το 348 π.Χ., μετά το θάνατο του Πλάτωνα, πήγε μαζί με τον Ξενοκράτη στον Άσσο της Μικράς Ασίας και δίδαξε φιλολσοφία και επιστημονικά

Κριτικές

Close