Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες σχολικών από 15€ με το κουπόνι B2S080924

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 9789602112922 | ISBN: 9602112921

Εισαγωγή στη νεότερη ελληνική λογοτεχνία

Συγγραφέας:
Εκδοτικός οίκος:
Η πρώτη πλήρης μελέτη της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας από το 1821 ως τις μέρες μας. Το βιβλίο επιχειρεί να φωτίσει τις περιπτώσεις των συγγραφέων και
Εξαντλημένο
Διαθεσιμότητα Εκτός κυκλοφορίας
Κωδικός
9789602112922

Χαρακτηριστικά Βιβλίου

Κατηγορία
Βιβλία
Βάρος
0,93
Εκδοτικός οίκος
Εκδόσεις Νεφέλη
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
1 Ιαν 1996
Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
1 Ιαν 1996
Διαστάσεις
24χ17
Τίτλος Πρωτότυπου
An Introduction to Modern Greek Literature
Σελίδες
457

Περιγραφή

Η πρώτη πλήρης μελέτη της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας από το 1821 ως τις μέρες μας. Το βιβλίο επιχειρεί να φωτίσει τις περιπτώσεις των συγγραφέων και των έργων που κέρδισαν την αποδοχή κριτικών και κοινού και να αναδείξει τις σχέσεις που συνδέουν τα έργα, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ιστορική πραγματικότητα, μέσα στην οποία δημιουργήθηκαν.

Από την ανταπόκριση στον ευρωπαϊκό ρομαντισμό, που όρισε την ελληνική λογοτεχνία κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και κορυφώθηκε στο έργο του Παλαμά και του Καβάφη τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα μας, ως τα ρεύματα που δημιουργήθηκαν από την επιρροή του μοντερνισμού μεταξύ 1920 και 1945 και από την μεταπολεμική αντίδραση στη γενιά του '30, ως τις τελευταίες δεκαετίες ενός όλο και πιο διευρυμένου πειραματισμού, το έργο εξετάζει με συνέπεια και σοβαρότητα την εξέλιξη της ελληνικής ποίησης και πεζογραφίας. Ωστόσο, μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στη σύγχρονη παραγωγή, την οποία ο συγγραφέας θεωρεί μια από τις πιο δημιουργικές και γόνιμες στην ιστορία της λογοτεχνίας μας.

Η "Εισαγωγή στη νεότερη ελληνική λογοτεχνία" αποτελεί ένα σημαντικό και απαραίτητο βοήθημα, τόσο για τον ειδικό, όσο και για τον μέσο αναγνώστη που επιθυμεί να διαμορφώσει μια πλήρη εικόνα της λογοτεχνίας του τόπου του.

Σχετικά με τον δημιουργό

Beaton, Roderick
Ο Roderick Beaton γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Εδιμβούργο. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, από όπου έλαβε στη συνέχεια διδακτορικό δίπλωμα στη νεοελληνική φιλολογία. Από το 1981 έως τη συνταξιοδότησή του δίδαξε σύγχρονη ελληνική και βυζαντινή ιστορία, γλώσσα και λογοτεχνία στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου και κατείχε από το 1988 την έδρα Κοραή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών. Έχει γράψει εκτενώς για θέματα σύγχρονης και μεσαιωνικής ελληνικής

Κριτικές

Close