Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Βοήθεια

Τα ebooks που διατίθενται μέσω του Ηλεκτρονικού Βιβλιοπωλείου Πατάκη παρέχονται με DRM (Digital Rights Management), πράγμα που σημαίνει ότι κανένα δικαίωμα δεν παρέχεται στον αγοραστή εκτός από το δικαίωμα ανάγνωσής τους.
Γι’ αυτόν τον λόγο παρέχονται μέσω του συστήματος Adobe Content Server. Για την ανάγνωσή τους χρειάζεται αντίστοιχο πρόγραμμα υποστήριξης DRM, πιστοποιημένο με κωδικό χρήστη ADOBE ID (τον οποίο μπορείς να δημιουργήσεις δωρεάν εδώ) πριν από το κατέβασμα του πρώτου ebook. Η χρήση του συγκεκριμένου συστήματος προστασίας δικαιωμάτων δεν επιτρέπει τη μετατροπή του αρχείου σε άλλη μορφή ψηφιακού βιβλίου. Τα ψηφιακά βιβλία που πωλούνται μέσω του ηλεκτρονικού μας βιβλιοπωλείου δεν είναι συμβατά με τις συσκευές Kindle της Amazon, καθώς οι συγκεκριμένες συσκευές δεν υποστηρίζουν το συγκεκριμένο σύστημα προστασίας δικαιωμάτων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε ενημερώνουμε ότι τα ψηφιακά βιβλία μπορείς να τα εγκαταστήσεις σε έως 6 διαφορετικές συσκευές (Η/Υ, tablets, e-readers κτλ.) ταυτόχρονα και να εκτυπώσεις έως 30% του συνόλου των σελίδων του βιβλίου, αρκεί να έχουν γίνει authorized με το ίδιο Adobe ID πριν το κατέβασμα του πρώτου βιβλίου

 

Διάβασε λεπτομερείς οδηγίες παρακάτω.

Για την ανάγνωση των ebooks προτείνουμε την εφαρμογή Adobe Digital Editions για τα λειτουργικά συστήματα Η/Υ και για έξυπνα τηλέφωνα και tablets με λειτουργικά συστήματα iOS και την εφαρμογή PocketBook Reader για έξυπνα τηλέφωνα και tablets με λειτουργικά συστήματα Android. Έτσι: 

Για Windows - κατέβασε το πρόγραμμα δωρεάν εδώ
Για Mac OS - κατέβασε το πρόγραμμα δωρεάν εδώ
Για Android - κατέβασε την εφαρμογή δωρεάν εδώ
Για Iphone/ Ipad - κατέβασε την εφαρμογή δωρεάν εδώ

 

Οι τρόποι πληρωμής για τα ebooks είναι με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή PayPal.


Βήμα βήμα


1ο ΒΗΜΑ: Προετοιμασία του Η/Υ σου

α) Δημιούργησε δωρεάν έναν λογαριασμό χρήστη, AdobeID, στην ADOBE, επισκεπτόμενος τον ασφαλή σύνδεσμο εδώ και συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες (όνομα, επίθετο, διεύθυνση e-mail, έναν κωδικό της αρεσκείας σου αποτελούμενο από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες που να περιλαμβάνει πεζά και κεφαλαία γράμματα και αριθμό/ούς ή σύμβολα, ημερομηνία γέννησης).

β) Στη συνέχεια κατέβασε στον υπολογιστή σου το ειδικό λογισμικό της ADOBE για ανάγνωση ebooks, Adobe Digital Editions, μεταβαίνοντας στον ιστότοπο της Adobe Inc. ή την εφαρμογή Adobe Digital Editions ή PocketBook Reader στην έξυπνη συσκευή σου (ανάλογα με το λειτουργικό σύστημά της), ακολουθώντας έναν από τους αντίστοιχους συνδέσμους παραπάνω, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σου.

γ) Έχοντας εγγραφεί στην ADOBE, κατά την εκτέλεση του προγράμματος Adobe Digital Editions θα σου ζητηθεί να κάνεις θεώρηση (authorisation) του προγράμματος. Σε περίπτωση που αυτό δε ζητηθεί, αν πρόκειται για Η/Υ ή Mac, θα πρέπει να επιλέξεις από το μενού “Help-->Authorize computer”, ενώ αν πρόκειται για έξυπνη συσκευή, επίλεξε "Settings" από το εικονίδιο με τις 3 οριζόντιες γραμμές στην επάνω αριστερή γωνία της εφαρμογής Adobe Digital Editions και στο παράθυρο που εμφανίζεται, στην επιλογή Authorize (κάτω από τον τίτλο Accounts) πληκτρολόγησε το Adobe ID και password που καταχώρισες κατά την εγγραφή σου στο site της ADOBE.  Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για τη μεταφορά των ebooks σου σε άλλη συσκευή (συνολικά μέχρι 6 συσκευές ταυτόχρονα) ή την επαναφορά τους σε περίπτωση απώλειας αλλά και το δικαίωμα της εκτύπωσης του 30% του βιβλίου.

 

2ο ΒΗΜΑ: Δημιουργία λογαριασμού χρήστη στο Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο Πατάκη (για την περίπτωση που δε διαθέτεις ήδη λογαριασμό χρήστη)

Επισκέψου το www.vivliopoleiopataki.gr και πάτησε στο γκρι ανθρωπάκι στην επάνω δεξιά γωνία. Επίλεξε "ΕΓΓΡΑΦΗ" και ακολούθησε τις οδηγίες, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Αν διαθέτεις λογαριασμό, επίλεξε "ΣΥΝΔΕΣΗ" και κάνε εισαγωγή το e-mail σου και τον κωδικό πρόσβασης στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο.

 

3ο ΒΗΜΑ: Επιλογή του ebook

Στο πεδίο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ πληκτρολόγησε τον τίτλο του βιβλίου ή τον συγγραφέα ή τον κωδικό (ΒΚΜ ή ISBN) του ηλεκτρονικού βιβλίου. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις κατηγορίες ή τις επιλογές από το μενού και τα φίλτρα αναζήτησης που παρέχονται, στη συνέχεια, στο αριστερό μέρος της οθόνης.

 

4ο ΒΗΜΑ: Προσθήκη του ebook στο καλάθι αγορών

Αφού επιλέξεις το ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook) που επιθυμείς, κάνε κλικ στην επιλογή ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ. Αν ολοκλήρωσες τις αγορές σου, πάτησε, στο παράθυρο που εμφανίζεται, "προς καλάθι & αγορά", αλλιώς "συνέχεια αγορών" για να επιλέξεις και άλλο ebook. 

 

5o BHMA: Ολοκλήρωση της διαδικασίας

Εφόσον έχεις ολοκληρώσει τις επιλογές των ebooks που επιθυμείς να αγοράσεις, πάτησε στην επιλογή "προς καλάθι & αγορά" ή στο καρότσι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και ακολούθησε τις οδηγίες, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία της διεύθυνσης αποστολής, το τελικό συνολικό ποσό και τα στοιχεία πληρωμής. Σε αυτό το σημείο μεταβαίνεις στην ασφαλή ιστοσελίδα της συνεργαζόμενης τράπεζας.

Στη συνέχεια θα λάβεις επιβεβαιωτικό e-mail με τον αριθμό παραγγελίας σου και τον σύνδεσμο για το κατέβασμα του ebook. Σε περίπτωση που δε λάβεις αυτό το e-mail εντός λίγων λεπτών (10-15), έλεγξε τον φάκελο «Ανεπιθύμητα» (“Spam”), καθώς πρόκειται για αυτοματοποιημένο μήνυμα και κάποιοι πάροχοι ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) το χαρακτηρίζουν ως τέτοιο.

Ο σύνδεσμος λήψης που λαμβάνεις με το e-mail αγοράς έχει ενεργή διάρκεια ΜΟΝΟ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ από την αποστολή του (μετά, κατά το κατέβασμα του ebook εμφανίζεται το μήνυμα σφάλματος «E_ADEPT_REQUEST_EXPIRED»). Αν παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα, για να κατεβάσεις τα ebooks που έχεις αγοράσει στην νέα συσκευή, παρακαλούμε συνδέσου στο https://www.vivliopoleiopataki.gr/customer/account/login/ με όνομα χρήστη το e-mail που έχεις δηλώσει και πάτησε, από αριστερά, το πεδίο «ebooks». Εκεί μπορείς να βρεις τον σύνδεσμο κατεβάσματος, κάνοντας δεξί κλικ στο link "Κατεβάστε το" και επιλέγοντας από το μενού που εμφανίζεται το "Άνοιγμα σε νέα καρτέλα". Το αρχείο "URLLink.acsm" που θα κατέβει στον Η/Υ σου είναι αυτό που περιέχει τον σύνδεσμο ο οποίος ενεργοποιείται μόλις το εκτελέσεις (διπλό κλικ) και κατεβάζει το αρχείο στη συσκευή σου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Σε ενημερώνουμε ότι τα ψηφιακά βιβλία μπορείς να τα εγκαταστήσεις σε έως 6 διαφορετικές συσκευές (Η/Υ, tablets, e-readers κτλ.), οι οποίες θα πρέπει απαραιτήτως να  έχουν γίνει authorized με το ίδιο Adobe ID, και να εκτυπώσετε έως 30% του βιβλίου συνολικά. 

 

 Adobe Digital Editions 3.0

Επιστροφή e-book

Ο πελάτης που αγοράζει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο διατηρεί το δικαίωμα υπαναχώρησης εφόσον δεν έχουν παρέλθει 14 ημερολογιακές ημέρες από την αγορά του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού βιβλίου και εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί λήψη του αρχείου από τον server της Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε (download – fulfillment). Σε κάθε άλλη περίπτωση ο πελάτης δε δικαιούται να ζητήσει επιστροφή χρημάτων ούτε να προβάλει άλλη σχετική απαίτηση με καμία δικαιολογία (είτε διότι για τεχνικούς λόγους δεν μπορεί να διαβάσει το ηλεκτρονικό βιβλίο είτε διότι θεωρεί ότι το βιβλίο που αγόρασε δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο). Βεβαίως εάν υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη μεταφορά του ηλεκτρονικού βιβλίου από τον server της Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε. στον πελάτη ή εάν ο πελάτης για κάποιο λόγο δεν μπορεί να το διαβάσει, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του Τμήματος Ψηφιακών Βιβλίων της Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε. (τηλ.: 210-5205665, 2103650065, e-mail: [email protected]) προκειμένου να λυθούν αυτά τα τεχνικά προβλήματα, για τα οποία η εταιρεία μας έχει ευθύνη μόνο στον βαθμό που δημιουργήθηκαν από δική της υπαιτιότητα.

Close