Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 25 €

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 9786182016435 | ISBN: 9786182016435

Αισχύλου Τραγωδίαι: Επτά επί Θήβας (Αρχαία ελληνική δραματουργία 3)

Συγγραφέας:
Μεταφραστής:
Εκδοτικός οίκος:
Ο Αισχύλος μπορεί να λεχθεί, χωρίς καμία υπερβολή, ότι είναι για την τραγωδία και το θέατρο, ό,τι είναι, ο Όμηρος για την ποίηση, την λογοτεχνία και την τέχνη.
Ειδική Τιμή 12,60 € Από 14,00 €
-10%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €14.00
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Κατόπιν παραγγελίας
Πόντοι Ανταμοιβής 13
Κωδικός
9786182016435

Η εικόνα της συσκευασίας είναι ενδεικτική!

Διάλεξε τη συσκευασία δώρου

  • Χάρτινος φάκελος

   Χάρτινος φάκελος

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εξώφυλλα βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος με χρωματιστά τυπώματα και το λογότυπο του Βιβλιοπωλείου Πατάκη.

  • Χαρτί περιτυλίγματος

   Χαρτί περιτυλίγματος

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.

  • Χάρτινη σακούλα

   Χάρτινη σακούλα

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα κόκκινη με την εικόνα του Άγγελου Σικελιανού.

  • Χάρτινη σακούλα λευκή - 50 χρόνια Εκδόσεις Πατάκη

   Χάρτινη σακούλα λευκή - 50 χρόνια Εκδόσεις Πατάκη

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα λευκή με το λογότυπο της επετείου των 50 χρόνων των Εκδόσεων Πατάκη.

  • Χάρτινη σακούλα παιδική - 50 χρόνια Εκδόσεις Πατάκη

   Χάρτινη σακούλα παιδική - 50 χρόνια Εκδόσεις Πατάκη

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα λευκή παιδική με το λογότυπο της επετείου των 50 χρόνων των Εκδόσεων Πατάκη.

 • Έλεγξε και επιβεβαίωσε την επιλεγμένη συσκευασία

  Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

  Χαρακτηριστικά Βιβλίου

  Κατηγορία
  Βιβλία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και Φιλολογία
  Βάρος
  0,26
  Εκδοτικός οίκος
  Εκδόσεις 24 γράμματα
  Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
  1 Ιουν 2023
  Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
  1 Ιουν 2023
  Διαστάσεις
  14x21
  Σελίδες
  156

  Περιγραφή

  Ο Αισχύλος μπορεί να λεχθεί, χωρίς καμία υπερβολή, ότι είναι για την τραγωδία και το θέατρο, ό,τι είναι, ο Όμηρος για την ποίηση, την λογοτεχνία και την τέχνη. Είναι ο ποιητής-δραματουργός, ο οποίος όχι μόνο αποφασιστικά συνέβαλε, αλλά ουσιαστικώς με το έργο του ολοκλήρωσε την εξέλιξη της τραγωδίας, ώστε αυτή, αφού -κατά την έκφραση του Αριστοτέλη- «απεσεμνύνθη», να αποκτήσει σαφή και ολοκληρωμένη μορφή. Γεννήθηκε ο Αισχύλος στην Ελευσίνα το 525 π.Χ. και ζώντας την διαδοχική ανέλιξη του πολιτεύματος των Αθηνών, μεγάλωσε στο αυστηρό και επιβλητικό περιβάλλον του μείζονος αυτού για τον Ελληνισμό πνευματικού κέντρου, όπου η σύμφυτη στην ελληνική φυλή θρησκευτικότης βρίσκει την ανώτερή της έκφραση με την αρμονική εξελικτική σχέση των πανάρχαιων θρησκευτικών δοξασιών με την διονυσιακή λατρεία, όπως την εκφράζουν οι Ορφικοί. Απαύγασμα της πορείας αυτής ή συστατικό της στοιχείο, είναι η αρμονική σχέση Θείου - Ανθρώπου, με αυτονόητη προϋπόθεσή της την Ελευθερία, βουλήσεως και επιλογών. Τέλειος εκφραστής αυτής της σχέσης είναι ο Αισχύλος, όπως αναδεικνύεται μέσα από το ίδιο το έργο του, -έστω και με τις επτά σωζόμενες τραγωδίες του, -και την ζωή του επίσης. Σέβας και ελευθερία είναι τα δύο κυρίαρχα στοιχεία στη ζωή του Αισχύλου, αλλά και αυτά ποπυ συνθέτουν την δράση και κινούν ήρωες και κοινωνία στο έργο του. Ο Αισχύλος θέτει στο έργο του και στη ζωή του πρώτα την κοινωνία και μετά το άτομο, η δράση του οποίου το καλό του κοινωνικού συνόλου υπηρετεί πρωτίστως και κυρίως, αν μη αποκλειστικά. Δεν διστάζει ο Αισχύλος να θέσει προσωρινά στο περιθώριο το έργο του, όταν η πατρίδα του βρίσκεται σε κίνδυνο. Εγκαταλείπει την δραματουργία και γίνεται «στρατιώτης». Και μάχεται υπέρ πατρίδος και ελευθερίας και στον Μαραθώνα (490 π.Χ.) και στη Σαλαμίνα και στις Πλαταιές (480 και 479 π.Χ.) Στρατεύεται και μάχεται (όπως και οι αδελφοί του Κυναίγειρος, στον Μαραθώνα και Αμεινίας, στην Σαλαμίνα) ως «οπλίτης», γεγονός που προσδιορίζει και την μέση κοινωνική του κατάσταση, που απηχείται και στο όλο έργο του, το οποίο στην εμπέδωση της Δημοκρατίας αποβλέπει, όπως στη συνέχεια ειδικότερα θα πούμε. Σ' αυτή την περίοδο ο Αισχύλος έχει μία και μόνη εμφάνιση σε δραματικό αγώνα, στα μέσα της δεκαετίας του 490-80. Πρώτη γνωστή επανεμφάνιση είναι το 472 π.Χ., με τους «Πέρσες», και γίνεται τότε και μόνο, αφού η απόκρουση του ανατολικού δεσποτισμού έχει καταστεί οριστική, για την γενιά του τουλάχιστον.[...]
  (από την εισαγωγή του βιβλίου)

  Σχετικά με τον δημιουργό

  Αισχύλος
  Ο Αισχύλος υπήρξε πολύ μεγάλος τραγικός ποιητής της αρχαίας Ελλάδας, ίσως και μεγαλύτερος απ όλους γενικά τους άλλους ομοτέχνους του. Ήταν επίσης αρχιτέκτονας, σκηνοθέτης και μουσικός. Από τα έργα του 67 χάθηκαν και μόνο 7 διασώθηκαν ("Προμηθέας Δεσμώτης", "Ικέτιδες", "Πέρσες" και "Επτά επί Θήβαις", καθώς και η τριλογία του υπό τον τίτλο "Όρέστεια" που περιλαμβάνει τα μερικότερα έργα: "Αγαμέμνων", "Χοηφόροι" και "Ευμενίδες"). Ο Αισχύλος διακρίθηκε σαν μαχητής στο Μαραθώνα και στη Σαλαμίνα. Πήρε

  Πληροφορίες

  Κριτικές

  Προτεινόμενα
  Close