Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 9786188052239 | ISBN: 978-618-80522-3-9

Διαχρονικά τεκμήρια της πλατωνικής παράδοσης

Εκδοτικός οίκος:
Ειδική Τιμή 12,69 € Από 16,92 €
-25%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €16.92
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Κατόπιν παραγγελίας
Πόντοι Ανταμοιβής 13
Κωδικός
9786188052239

Η εικόνα της συσκευασίας είναι ενδεικτική!

Διάλεξε τη συσκευασία δώρου

  • Χάρτινος φάκελος

   Χάρτινος φάκελος

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εξώφυλλα βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος με χρωματιστά τυπώματα και το λογότυπο του Βιβλιοπωλείου Πατάκη.

  • Χαρτί περιτυλίγματος

   Χαρτί περιτυλίγματος

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.

  • Χάρτινη σακούλα

   Χάρτινη σακούλα

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα κόκκινη με την εικόνα του Άγγελου Σικελιανού.

 • Έλεγξε και επιβεβαίωσε την επιλεγμένη συσκευασία

  Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

  Χαρακτηριστικά Βιβλίου

  Κατηγορία
  Βιβλία
  Βάρος
  0,00
  Εκδοτικός οίκος
  Εκδόσεις Άτων
  Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
  1 Νοε 2014
  Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
  1 Νοε 2014
  Διαστάσεις
  24χ17
  Σελίδες
  324

  Περιγραφή

  Tο βιβλίο "Διαχρονικά Τεκμήρια της Πλατωνικής Παράδοσης" αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, συνέχεια της πρόσφατης έκδοσης η Βιβλιοθήκη του Πλάτωνα και της Ακαδημίας, που κυκλοφόρησε το 2013. Πραγματεύεται ζητήματα σχετικά με την αναπαραγωγή και ταξινόμηση των πλατωνικών Διαλόγων από τα χρόνια του Πλάτωνα έως και τον 16ο αιώνα μ.Χ. και κατ’ επέκταση με τη διαδρομή του πλατωνικού corpus. Ξεδιπλώνοντας το χρονικό αυτής της διαδρομής, ο αναγνώστης παρακολουθεί τη συγκρότηση φιλοσοφικών σχολών, τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση, των οποίων η διδασκαλία βασίστηκε στις πλατωνικές θεωρίες και ιδέες. Επίσης πληροφορείται για τα έργα που συντάχθηκαν από Έλληνες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Λατίνους και Άραβες συγγραφείς, υπομνήματα και σχόλια δηλαδή, για την ερμηνεία των πλατωνικών θεωριών και ιδεών. Από τις σελίδες του βιβλίου θα αναδειχθεί η σημασία του Τίμαιου από την αρχαιότητα, o οποίος θα καταστεί "Ευαγγέλιο" του πλατωνισμού από τότε που ο Χαλκίδιος θα παραφράσει τον διάλογο και θα κατηγοριοποιήσει τον υπομνηματισμό του. Επίσης, λόγος γίνεται για τη λατινική μετάφραση του συγκεκριμένου διαλόγου από Έλληνες, τον Αρίστιππο και τον Τραπεζούντιο, όπως και για την έκδοση της λατινικής μετάφρασης των Απάντων του Πλάτωνα από τον Ficino και τον ρόλο που έπαιξε η Πλατωνική Ακαδημία της Φλωρεντίας στη διάδοση της σκέψης του Αθηναίου φιλοσόφου. Αναφέρεται ακόμη η διαδικασία και προπαρασκευή για την editio princeps των πλατωνικών Διαλόγων Πλάτωνα από τον Μάρκο Μουσούρο και τέλος σημειώνεται η περίοδος που ξέσπασε η διαμάχη για το πρωτείο του φιλοσόφου: του Πλάτωνα ή του Αριστοτέλη.

  Σχετικά με τον δημιουργό

  Στάικος, Κωνσταντίνος
  Ο Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος είναι αρχιτέκτονας, ιστορικός του βιβλίου και εκδότης. Πιο γνωστά έργα του είναι η πεντάτομη "Ιστορία της βιβλιοθήκης στον Δυτικό Πολιτισμό", η οποία καλύπτει τη χρονική περίοδο από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα έως και την Αναγέννηση, μετά από ενδελεχή έρευνα δώδεκα ετών, οι εργασίες του για τις αρχαιοελληνικές βιβλιοθήκες του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, ο τόμος "Οι ελληνικές εκδόσεις του Άλδου Μανούτιου και οι Έλληνες συνεργάτες του (π. 1494-1515)" και η νέα,

  Κριτικές

  Close