Αυθεντικό κινέζικο τηγανητό ρύζι από τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα για καλή Κινέζικη Πρωτοχρονιά!

Κινεζική Πρωτοχρονιά σήμερα, και υποδεχόμαστε τη Χρονιά του Φιδιού με μια αυθεντική γεύση από την Κίνα από τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα

Ακολούθησε τις οδηγίες του σεφ και απόλαυσε το πιο λαχταριστό τηγανητό ρύζι!

Αυθεντικό κινέζικο τηγανητό ρύζι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

- 400 γρ. ρύζι μπασμάτι ή parboiled βρασμένο
- 6 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
- 2 αυγά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 καρότο
- 100 γρ. αρακάς
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κουτ. σούπας σόγια σος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και τρίψτε το καρότο. Βάλτε στο γουόκ 2 κουταλιές ηλιέλαιο και αφήστε το να ζεσταθεί. Ρίξτε τα αυγά, ανακατέψτε τα και κάντε μια ομελέτα. Μαγειρέψτε τη για 1-2 λεπτά χωρίς να σφίξει και μεταφέρετέ τη σε ένα πιάτο. Βάλτε το υπόλοιπο ηλιέλαιο στο γουόκ και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ. Προσθέστε την πιπεριά, το καρότο, τον αρακά και το καλαμπόκι. Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή ένταση και μετά ρίξτε το σησαμέλαιο και τη σόγια σος. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέστε την ομελέτα ψιλοκομμένη και το βρασμένο ρύζι. Ανακατέψτε και σερβίρετε.

TIP: Τολμήστε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς, αφού αυτή η συνταγή προσφέρει πολλά περιθώρια ελευθερίας και είναι ευέλικτη. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μαγειρέψετε το τηγανητό ρύζι σε μικρή ποσότητα, έως δύο μερίδες κάθε φορά, για να αποκτήσουν οι κόκκοι του την τέλεια υφή.

Ακόμα περισσότερες εξωτικές συνταγές και έμπνευση από τον Βαγγέλη Δρίσκα στο βραβευμένο βιβλίο του (Shortlist Gourmand World Cookbook Awards: Καλύτερο βιβλίο ασιατικής κουζίνας στον κόσμο) https://vivliopoleiopataki.gr/happy-buddha-istories-ke-sintages-apo-ta-taxidia-mou-stin-asia-12465 (Εκδόσεις Πατάκη)!