Bonci-pizza-blog-eshop

Αλεύρι, προζύμι, νερό. Από αυτά τα ταπεινά υλικά φτιάχνεται ένα θεϊκό σχεδόν φαγητό! Σήμερα, Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας, ακολούθησε τα βήματα και τα µυστικά του «βασιλιά» της Ρώµης και… Μιχαήλ Άγγελου της ζύμης Gabriele Bonci, και απόλαυσε αυθεντική πίτσα μαργαρίτα!

ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ξεφλουδισμένες ντομάτες 
- 500 γρ. μοτσαρέλα (κατά προτίμηση βουβαλίσια)* 
- 100 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού 
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
- Αλάτι
* Αν προτιμάτε να λιώνετε τη μοτσαρέλα, μη χρησιμοποιείτε τη βουβαλίσια, αλλά ένα αγελαδινό φιορ ντι λάττε.

Για τη ζύμη: 
- 1 κιλό αλεύρι 0 ή εναλλακτικά αλεύρι για πίτσα 00
- 700 γρ. νερό 
- 40 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
- 20 γρ. αλάτι 
- 7 γρ. ξηρή μαγιά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ετοίμασε τη ζύμη της πίτσας και άπλωσέ τη σε καλά λαδωμένο ταψί. Πρόσθεσε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες αρτυσμένες με λάδι και αλάτι λιώνοντάς τες με τα χέρια. Ψήσε στον φούρνο στους 220°C για 25 λεπτά και άφησε να χλιάνει. Με τα χέρια κομμάτιασε τη μοτσαρέλα και σκόρπισέ τη στην επιφάνεια της πίτσας που έχεις μόλις βγάλει από τον φούρνο. Διακόσμησε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και συμπλήρωσε λίγο λάδι και μια πρέζα αλάτι.

Bonci-H-kalyteri-pizza-tou-kosmouBonci-H-kalyteri-pizza-tou-kosmou
Gabriele Bonci, Η καλύτερη πίτσα του κόσμου: Συνταγές και μυστικά από τoν «βασιλιά» της Ρώμης, Εκδόσεις Πατάκη, 2018

 

Για περισσότερες κλασικές συνταγές αλλά και αναπάντεχους απολαυστικούς συνδυασμούς βρες το βιβλίο εδώ.

«Δεν έχει ξαναγραφτεί τέτοιο βιβλίο για την πίτσα. Αυθεντικότητα και αυθεντία!» – Library Journal 
«O Μπόντσι είναι εφευρετικός, είναι σοφός, είναι ο μάγος της πίτσας» – L.A. Times