Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 25 € και παράδοση σε 1 μέρα στο κέντρο της Αθήνας.

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 12429 | ISBN: 978-960-16-8429-1

Η Δανία, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το ΝΑΤΟ και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της χούντας

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τις εργασίες πέντε ιστορικών που εξετάζουν την «ελληνική υπόθεση» στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 1967-1969, καθώς και τις προεκτάσεις του ζητήματ
Ειδική Τιμή 6,93 € Από 9,90 €
-30%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €9.90
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο στο ράφι
Πόντοι Ανταμοιβής 7
Κωδικός
12429

Η εικόνα της συσκευασίας είναι ενδεικτική!

Διάλεξε τη συσκευασία δώρου

  • Χάρτινος φάκελος

   Χάρτινος φάκελος

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εξώφυλλα βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος με χρωματιστά τυπώματα και το λογότυπο του Βιβλιοπωλείου Πατάκη.

  • Χαρτί περιτυλίγματος

   Χαρτί περιτυλίγματος

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.

  • Χάρτινη σακούλα

   Χάρτινη σακούλα

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα κόκκινη με την εικόνα του Άγγελου Σικελιανού.

  • Χάρτινη σακούλα λευκή - 50 χρόνια Εκδόσεις Πατάκη

   Χάρτινη σακούλα λευκή - 50 χρόνια Εκδόσεις Πατάκη

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα λευκή με το λογότυπο της επετείου των 50 χρόνων των Εκδόσεων Πατάκη.

  • Χάρτινη σακούλα παιδική - 50 χρόνια Εκδόσεις Πατάκη

   Χάρτινη σακούλα παιδική - 50 χρόνια Εκδόσεις Πατάκη

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα λευκή παιδική με το λογότυπο της επετείου των 50 χρόνων των Εκδόσεων Πατάκη.

 • Έλεγξε και επιβεβαίωσε την επιλεγμένη συσκευασία

  Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

  Χαρακτηριστικά Βιβλίου

  Κατηγορία
  Βιβλία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Ιστορία - Αρχαιολογία
  Βάρος
  0,30
  Εκδοτικός οίκος
  Εκδόσεις Πατάκη
  Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
  20 Νοε 2019
  Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
  20 Νοε 2019
  Διαστάσεις
  14x21
  Σελίδες
  224

  Περιγραφή

  Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τις εργασίες πέντε ιστορικών που εξετάζουν την «ελληνική υπόθεση» στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 1967-1969, καθώς και τις προεκτάσεις του ζητήματος στη διεθνή πολιτική. Εστιάζει στη διεθνή καταγγελία της δικτατορίας των συνταγματαρχών για τη διενέργεια βασανιστηρίων, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η Δανία και η οποία κατέληξε στον ουσιαστικό εξαναγκασμό της Ελλάδας σε αποχώρηση από τον διεθνή οργανισμό.

  Μελετά ένα γεγονός και μια χρονική στιγμή κατά την οποία συναντήθηκαν οι δρόμοι δύο μικρών ευρωπαϊκών κρατών που δε γειτνιάζουν γεωγραφικά, της Δανίας και της Ελλάδας – ενός του βορρά και ενός του νότου. Αναζητεί τις περίπλοκες «απευθείας» διαδράσεις δύο τέτοιων χωρών, σε κάποιο βαθμό «υπερβαίνοντας» τη βαριά σκιά των μεγάλων δυνάμεων, η μελέτη των οποίων τόσο συχνά αντιμετωπίζεται ως υποχρεωτική –περίπου σαν εξαναγκασμός– στην επιστημονική μελέτη. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι μια απλή εξέταση των διμερών σχέσεων μεταξύ της Δανίας και της Ελλάδας, δηλαδή ενός ενδιάφεροντος αλλά σχετικά «μικρού» επεισοδίου της ευρωπαϊκής ιστορίας. Η ελληνική υπόθεση στο Συμβούλιο της Ευρώπης αποδείχθηκε κρίσιμη για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, την εξέλιξη των ευρωπαϊκών οργανισμών και της πολιτικής κουλτούρας, αλλά και για τη δυναμική της διεθνούς πολιτικής γενικότερα.

  Συγγραφείς του τόμου: Mogens Pelt, Αντώνης Κλάψης, Kristine Kjaersgaard, Έφη Πενταλιού, Ευάνθης Χατζηβασιλείου  Το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα είναι ένας μη κερδοσκοπικός, ανεξάρτητος φορέας, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Δανίας.

  Σκοπός του Ινστιτούτου είναι να προωθήσει την έρευνα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό σχετικά με την ελληνική και μεσογειακή αρχαιολογία, ιστορία, λογοτεχνία, αρχιτεκτονική, τις εικαστικές τέχνες και τις πολιτισμικές παραδόσεις – αρχαίες, μοντέρνες αλλά και σύγχρονες.

  Το Ινστιτούτο αναγνωρίζεται από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού ως αρχαιολογική σχολή και έχει διεξαγάγει ανασκαφές στην Κεφαλλονιά, στη Ρόδο, στο όρος Πήλιο, στη Χαλκίδα Αιτωλίας, στην Καλυδώνα, στον Πειραιά, στα Χανιά, στο Λέχαιο, στους Δελφούς και στη Σικυώνα με τη συμμετοχή Ελλήνων και Δανών ακαδημαϊκών και φοιτητών. Οι ακαδημαϊκές μελέτες του Ινστιτούτου δημοσιεύονται στην ακαδημαϊκή περιοδική έκδοση Proceedings of the Danish Institute at Athens καθώς και στη σειρά μονογραφιών Monographs of the Danish Institute at Athens.

  Το Ινστιτούτο διατηρεί στενούς δεσμούς με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Δανίας. Φιλοξενεί συνέδρια και συμπόσια για διεθνείς ακαδημαϊκούς, μαθήματα για Δανούς φοιτητές και καθηγητές λυκείου και διοργανώνει προγράμματα φιλοξενίας για Δανούς ερευνητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, καλλιτέχνες, συγγραφείς και δημοσιογράφους. Επίσης, το Ινστιτούτο δέχεται επισκέψεις από τάξεις λυκείου και ομάδες εκπαιδευτικών εκδρομών και αναλαμβάνει την πρόσβασή τους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο διοργανώνει ένα ανοιχτό πρόγραμμα διαλέξεων σε διεθνείς γλώσσες καθώς επίσης και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως αναγνώσεις, συναυλίες και εκθέσεις. Αυτές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις συχνά συνδιοργανώνονται με ελληνικούς οργανισμούς ή φορείς και η είσοδος είναι πάντα ελεύθερη για το κοινό.

  Σχετικά με τον δημιουργό

  Σχετικα αρχεια

  Πληροφορίες

  Κριτικές

  Close