Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 12421 | ISBN: 978-960-16-8421-5

Μαθησιακές δυσκολίες ή σύμπτωμα: Από τις ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση σε μια συμπεριληπτική κοινωνία

Συγγραφέας:
Εκδοτικός οίκος:
Πρακτικές απαντήσεις για τη δυσλεξία, τις δυσαριθμησίες, τη διαταραχή αυτιστικού φάσματος, τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητας. Με το βιβλίο αυτό οι
Ειδική Τιμή 10,29 € Από 14,70 €
-30%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €14.70
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο στο ράφι
Πόντοι Ανταμοιβής 11
Κωδικός
12421

Η εικόνα της συσκευασίας είναι ενδεικτική!

Διάλεξε τη συσκευασία δώρου

  • Χάρτινος φάκελος

   Χάρτινος φάκελος

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εξώφυλλα βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Χάρτινος φάκελος παιδικός

   Δωρεάν

   Χάρτινος φάκελος συσκευασίας με διαφορετικά τυπώματα εμπνευσμένα από εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Η επιλογή σχεδίου γίνεται τυχαία.

  • Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Χαρτί περιτυλίγματος παιδικό

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος με χρωματιστά τυπώματα και το λογότυπο του Βιβλιοπωλείου Πατάκη.

  • Χαρτί περιτυλίγματος

   Χαρτί περιτυλίγματος

   Δωρεάν

   Χαρτί περιτυλίγματος σε κόκκινο χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.

  • Χάρτινη σακούλα

   Χάρτινη σακούλα

   Δωρεάν

   Χάρτινη σακούλα κόκκινη με την εικόνα του Άγγελου Σικελιανού.

 • Έλεγξε και επιβεβαίωσε την επιλεγμένη συσκευασία

  Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

  Χαρακτηριστικά Βιβλίου

  Κατηγορία
  Βιβλία, Εκπαίδευση, Για Εκπαιδευτικούς, Πρακτικοί Οδηγοί, Για το Παιδί- Γονείς
  Βάρος
  0,37
  Εκδοτικός οίκος
  Εκδόσεις Πατάκη
  Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
  16 Οκτ 2019
  Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
  16 Οκτ 2019
  Διαστάσεις
  17x24
  Σελίδες
  208

  Περιγραφή


   


  Πρακτικές απαντήσεις για τη δυσλεξία, τις δυσαριθμησίες, τη διαταραχή αυτιστικού φάσματος, τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητας.

  Με το βιβλίο αυτό οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων θα βελτιώσουν τη σχέση με τους μαθητές τους, ώστε να τη χαρακτηρίζει η διαφάνεια, το ενδιαφέρον, η αλληλεξάρτηση, η διαφοροποίηση και η αμοιβαία ικανοποίηση.

  Οι γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν μαθησιακές ιδιαιτερότητες και νιώθουν αδύναμοι μπροστά στον καταιγισμό των πληροφοριών που δέχονται θα υποστηριχτούν στην επιλογή του τρόπου που θα βοηθήσει τα παιδιά τους.

  Οι μαθητές και νέοι –με ή χωρίς διάγνωση– θα βρουν στοιχεία του εαυτού τους, τρόπο γραφής και σκέψης που ταιριάζει με τον δικό τους ή κάποιων συμμαθητών τους.

  Οι φοιτητές θα μπορέσουν να εμπλουτίσουν την έρευνά τους και να εξαγάγουν τα επιστημονικά τους συμπεράσματα.

  Το βιβλίο αυτό αποτελεί πολύτιμο εργαλείο αφού παρουσιάζει τις κυρίαρχες σύγχρονες τάσεις και απόψεις σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες, τις εκπαιδευτικές και συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών και πώς αυτές μπορούν να καλυφθούν από τους ειδικούς, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και την πολιτεία.

  Απομυθοποιώντας τις Διαταραχές, σπάζοντας τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις, σε συνθήκες συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, αναπτύσσουμε την προσωπικότητα και τις δεξιότητες όλων των μαθητών.

  Διαβάζοντας το νόημα που πιθανόν κρύβεται πίσω από το σύμπτωμα, τη δυσκολία, τόσο των μαθητών όσο και των ενηλίκων, και τη χρησιμότητά του, αλλάζουμε την άποψη που έχουμε για τα πράγματα γύρω μας, αλλάζουμε τη ζωή μας αλλά και τις ζωές των άλλων. Το υποκείμενο, διαιρεμένο από το ασυνείδητο, έτσι κι αλλιώς καλείται να ανατρέψει τον ορισμό που του αποδίδουν.  "Ο Νίκος Τομαράς δίνει πλήρεις, πρακτικές απαντήσεις για όλες τις παραπάνω διαταραχές και ουσιαστικά χαρίζει έναν πολύ χρήσιμο οδηγό σε όλους τους εκπαιδευτικούς της πράξης ώστε να αναγνωρίζουν ή στην χειρότερη περίπτωση να υποψιάζονται αυτές τις διαταραχές, να ενδυναμώσουν τη δική τους πρακτική φαρέτρα για να βοηθούν τους μαθητές τους και να βελτιώνουν τη σχέση τους μαζί τους η οποία σίγουρα δεν είναι τις περισσότερες φορές ομαλή. […] Ένα τέτοιο βιβλίο δεν είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο για ειδικούς της αγωγής και εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους γονείς που θέλουν να ξέρουν γύρω από τις νευροαναπτυξιακές και ειδικές μαθησιακές διαταραχές ή βλέπουν πράγματα στο παιδί τους που δεν μπορούν να εξηγήσουν ικανοποιητικά.

  Ο συγγραφέας εμπλούτισε και αναθεώρησε (2019) την έκδοση του 2008 με τις νεότερες θεωρίες, τις κυρίαρχες τάσεις και απόψεις σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες και ορθότατα απομυθοποιεί τις Διαταραχές που τρομάζουν και πανικοβάλλουν, ιδίως τους γονείς, υπερβαίνει παλαιότερες, τετριμμένες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και συντείνει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων όλων των μαθητών. Παράλληλα, τονίζει τη σημασία των δασκάλων για την βελτίωση μαθητών με μαθησιακές ιδιαιτερότητες, εξάρει το σύγχρονο αίτημα για κατάργησης της ειδικής εκπαίδευσης και ένταξη των φοιτούντων σε αυτήν στην γενική εκπαίδευση (συνεκπαίδευση)."

  Κατερίνα Χατζηανδρέου
  https://www.elniplex.com/μαθησιακές-δυσκολίες-ή-σύμπτωμα/

  Σχετικά με τον δημιουργό

  Τομαράς, Νίκος
  Ο Νίκος Τομαράς ξεκίνησε τις σπουδές του με τα Παιδαγωγικά, συνέχισε τη μετεκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα το μεταπτυχιακό του στο University of East London. Ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπευτής υποστηρίζει την προσπάθεια του Συμβουλευόμενου να αλλάζει και να ζει με έναν λειτουργικό και εποικοδομητικό τρόπο. Υπέρτατες ανησυχίες του η Ελευθερία, η Μοναξιά, η Απουσία Νοήματος και ο Θάνατος. Ξεκίνησε το συγγραφικό του έργο με τις ποιητικές συλλογές «Παρήλιον», «Σχεδόν πια
  Βιβλιογραφία

  Σχετικα αρχεια

  Φίλτρα

  Κριτικές

  Προτεινόμενα
  Ασπριχώρα
  -10%
  Ασπριχώρα
  Εκδόσεις Πατάκη
  Ειδική Τιμή 9,09 € Από 10,10 €
  -38%
  Close