Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 08546 | ISBN: 978-960-16-4546-9

Θουκυδίδου Ιστορίαι, βιβλίο β΄

Συγγραφέας:
Ο σύγχρονος άνθρωπος που θα θελήσει να διαβάσει ή να µελετήσει την Ιστορία του Θουκυδίδη θα διαπιστώσει ότι το έργο αυτό είναι η πνευµατική κληρονοµιά
Ειδική Τιμή 5,92 € Από 17,42 €
-66%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €17.42
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο στο ράφι
Πόντοι Ανταμοιβής 6
Κωδικός
08546

Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

Χαρακτηριστικά Βιβλίου

Κατηγορία
Βιβλία, Προσφορές ανά κατηγορία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Θεατρολογία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες
Βάρος
0,44
Εκδοτικός οίκος
Εκδόσεις Πατάκη
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
29 Μαρ 2012
Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
29 Μαρ 2012
Διαστάσεις
14x21
Σελίδες
328

Περιγραφή

Ο σύγχρονος άνθρωπος που θα θελήσει να διαβάσει ή να µελετήσει την Ιστορία του Θουκυδίδη θα διαπιστώσει ότι το έργο αυτό είναι η πνευµατική κληρονοµιά που άφησε ένας παρατηρητής µε εκπληκτική οξυδέρκεια, ένας ερµηνευτής των γεγονότων µε αυστηρή αντικειµενικότητα και εξαιρετική διορατικότητα και ταυτόχρονα ένας µεγάλος τεχνίτης του λόγου. Στο έργο του όλα είναι τέλεια διαρθρωµένα: κάθε λέξη, κάθε φράση, κάθε παρατήρηση, ακόµα και παράλειψη, συµβάλλει στην παρουσίαση µιας ερµηνείας που θέλησε να προβάλει.

Το δεύτερο βιβλίο της Ιστορίας περιλαµβάνει τα γεγονότα των τριών πρώτων χρόνων του Πελοποννησιακού πολέµου, µε αφετηρία την έναρξη της σύγκρουσης την άνοιξη του 431 π.Χ. Προς το τέλος της διήγησης των γεγονότων του πρώτου χρόνου ο ιστορικός τοποθετεί τον περίφηµο «Επιτάφιο». Ακολουθούν η συγκλονιστική περιγραφή του φοβερού λοιµού, ο τελευταίος λόγος του Περικλή, η περιγραφή της προσωπικότητάς του και ο απολογισµός της αθηναϊκής πολιτικής. Το βιβλίο τελειώνει µε τις ναυτικές συγκρούσεις των δύο αντιπάλων και τις διπλωµατικές επαφές της Αθήνας µε τη Σπάρτη.

Η εργασία αυτή µε την προσεγµένη και υπεύθυνη µετάφραση και τον αναλυτικό σχολιασµό θα συµβάλει στην κατανόηση του έργου.

Σχετικά με τον δημιουργό

Θουκυδίδης
Ο Θουκυδίδης γεννήθηκε μεταξύ 460 και 454 π.Χ., στον αττικό δήμο Αλιμούντα (σημερινό Άλιμο). Η γενιά του ήταν αριστοκρατική και λέγεται ότι είχε καταβολές από τη μεριά του πατέρα του στο βασιλικό γένος της Θράκης. Γόνος μιας Αθήνας που βρισκόταν τότε στη μεγάλη ακμή της, είχε την ευκαιρία να σχετισθεί με σημαντικούς ανθρώπους της εποχής του -τον Περικλή, τον Ευριπίδη, τον Γοργία, τον Φειδία, τον Ιπποκράτη... Υπήρξε μαθητής του Αναξαγόρα -λέει η σχετική παράδοση- και του ρήτορος Αντιφώντος.

Κριτικές

Φίλτρα

Είδος: BookFriday
Αντικείμενο: Ιστορία
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αρχαία ελληνικά
Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά
Προτεινόμενα
Ένα ποτήρι οργή
-10%
Ένα ποτήρι οργή
Εκδόσεις Πατάκη
Ειδική Τιμή 6,93 € Από 7,70 €
-23%
Close