Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 06536 | ISBN: 978-960-16-2536-2

Διδακτική των φυσικών επιστημών στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία

Συγγραφέας:
Το βιβλίο Διδακτική των φυσικών επιστημών στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία αποσκοπεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της διδακτικής των φυσικών επιστημών
Ειδική Τιμή 17,15 € Από 24,50 €
-30%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €24.5
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο στο ράφι
Πόντοι Ανταμοιβής 18
Κωδικός
06536

Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

Χαρακτηριστικά Βιβλίου

Κατηγορία
Βιβλία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά
Βάρος
0,64
Εκδοτικός οίκος
Εκδόσεις Πατάκη
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
2 Οκτ 2023
Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
8 Ιαν 2009
Διαστάσεις
17x24
Σελίδες
368

Περιγραφή

Το βιβλίο Διδακτική των φυσικών επιστημών στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία αποσκοπεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της διδακτικής των φυσικών επιστημών στη χώρα μας στην πρώιμη παιδική ηλικία (προσχολική και πρωτοσχολική, δηλαδή για παιδιά 5-9 ετών). Απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές και στις φοιτήτριες των Παιδαγωγικών Τμημάτων Νηπιαγωγών και Δασκάλων και στους εν ενεργεία νηπιαγωγούς και δασκάλους των πρώτων τάξεων του Δημοτικού.

Στο πρώτο μέρος αναπτύσσονται ορισμένα βασικά θέματα της διδακτικής των φυσικών επιστημών στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία. Αυτά είναι η ανάπτυξη των βασικών εννοιών και δεξιοτήτων των φυσικών επιστημών (κεφάλαια 1 και 4). Με αυτά τα ζητήματα συναρτώνται τόσο η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών για τη φύση της φυσικο-επιστημονικής γνώσης (κεφάλαιο 2) όσο και η κριτική θεώρηση των σύγχρονων θεωριών μάθησης υπό το φως της κοινωνικοπολιτισμικής προοπτικής και της διασύνδεσης επιστήμης-τεχνολογίας-κοινωνίας-περιβάλλοντος (κεφάλαιο 3).

Στο δεύτερο μέρος τεκμηριώνεται η διεπιστημονικότητα του γνωστικού αντικειμένου της διδακτικής των φυσικών επιστημών και περιγράφονται οι τρόποι συνάρτησής της με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη μουσειοπαιδαγωγική. Στο τρίτο μέρος περιγράφονται σύγχρονες μορφές οργάνωσης-αξιολόγησης δραστηριοτήτων και ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού για την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία από τον κόσμο των φυσικών επιστημών. Σ’ αυτό αναπτύσσονται τα σχέδια εργασίας και θίγονται βασικά θέματα αξιολόγησης.

Το βιβλίο αποσκοπεί στην αύξηση της ποιότητας της κατάρτισης των φοιτητών, οι οποίοι θα κληθούν στην πράξη να εφαρμόσουν στρατηγικές για τη διδασκαλία εννοιών και δεξιοτήτων των φυσικών επιστημών σε ένα σύγχρονο διευρυμένο πλαίσιο αλληλεπίδρασης τόσο στη σχολική τάξη όσο και στο περιβάλλον, αλλά και στα μουσεία/κέντρα των φυσικών επιστημών.

Σχετικά με τον δημιουργό

Πλακίτση, Κατερίνα
Η Κατερίνα Πλακίτση είναι επίκουρη καθηγήτρια της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει μακρά επαγγελματική, εκπαιδευτική και διδακτική εμπειρία. Είναι μέλος διεθνών και εθνικών ενώσεων για τη διδακτική των φυσικών επιστημών, καθώς επίσης reviewer σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Έχει αναπτύξει συνεργασίες με φορείς όπως το ΥΠ.Ε.Π.Θ., το Ε.Α.Ι.Τ.Υ., Επιστημονικά Μουσεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Οικολογικές Οργανώσεις, Κοινωφελείς Ομίλους. Η Κατερίνα

Κριτικές

Σχετικα αρχεια

Σχετικά Link

Φίλτρα

Αντικείμενο: Φυσικές επιστήμες
Τάξη/Βαθμίδα: Εύδοξος (ενεργό)
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνικά
Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά
Προτεινόμενα
Ένα ποτήρι οργή
-10%
Ένα ποτήρι οργή
Εκδόσεις Πατάκη
Ειδική Τιμή 6,93 € Από 7,70 €
-13%
Close