Δωρεάν μεταφορικά από 25€ και παράδοση σε 1 ημέρα στο κέντρο της Αθήνας

Εναλλαγή Πλοήγησης

espa

Κωδικός προϊόντος: 05591 | ISBN: 978-960-16-1591-2

Χρόνια φιλοσοφικής μαθητείας

Επί μισό αιώνα ο Χανς-Γκέοργκ Γκάνταμερ παρακολουθούσε ως φοιτητής και συνδιαμόρφωνε ως καθηγητής τα πνευματικά ρεύματα σε σημαντικά πανεπιστήμια (Μπρεσλάου,
Ειδική Τιμή 15,68 € Από 22,40 €
-30%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €22.4
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο στο ράφι
Πόντοι Ανταμοιβής 16
Κωδικός
05591

Συσκευασία Δώρου προστέθηκε

Χαρακτηριστικά Βιβλίου

Κατηγορία
Βιβλία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Φιλοσοφία
Βάρος
0,53
Εκδοτικός οίκος
Εκδόσεις Πατάκη
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
17 Μαρ 2006
Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
17 Μαρ 2006
Διαστάσεις
0x0
Τίτλος Πρωτότυπου
Philosophische Lehrjahre: Eine Rückschau
Σελίδες
416

Περιγραφή

Επί μισό αιώνα ο Χανς-Γκέοργκ Γκάνταμερ παρακολουθούσε ως φοιτητής και συνδιαμόρφωνε ως καθηγητής τα πνευματικά ρεύματα σε σημαντικά πανεπιστήμια (Μπρεσλάου, Λιψία, Φρανκφούρτη, Χαϊδελβέργη). Στο βιβλίο αυτό εξιστορεί αξιοσημείωτες συναντήσεις του με τον Πάουλ Νάτορπ, τον Νικολάι Ζάρτμαν και κυρίως με τον Μάρτιν Χάιντεγκερ, από την περίοδο που ήταν φοιτητής, καθώς και με τον Γκέρχαρντ Κρύγκερ και τον Καρλ Λέβιτ, με τους οποίους υπήρξε συνάδελφος. Ο Γκάνταμερ αφηγείται τα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια του, καθώς και την περίοδο της υφηγεσίας του στο Μπρεσλάου και το Μαρβούργο. Μετά την κατάρρευση του Τρίτου Ράιχ οι σοβιετικές δυνάμεις κατοχής τον διόρισαν πρύτανη στο Πανεπιστήμιο της Λιψίας και συμμετείχε στην επίπονη διαδικασία ανασυγκρότησής του. Δύο χρόνια αργότερα εκλέχτηκε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και το 1954 στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Οι αναμνήσεις του Γκάνταμερ μαρτυρούν τη στενή σχέση της φιλοσοφικής πορείας του με τα μεγάλα πνευματικά ρεύματα του 20ού αιώνα.

Σχετικά με τον δημιουργό

Γκάνταμερ, Χανς-Γκέοργκ
Ο Χανς-Γκέοργκ Γκάνταμερ (1900-2002) υπήρξε ο κορυφαίος εκπρόσωπος της φιλοσοφικής ερμηνευτικής στον 20ό αιώνα, συνενώνοντας στο εσωτερικό του έργου του επιδράσεις προερχόμενες από την αρχαία ελληνική και την κλασική γερμανική φιλοσοφία, καθώς επίσης και από τη θεμελιώδη οντολογία του Μάρτιν Χάιντεγκερ. Σημαντικότερο έργο του: "Αλήθεια και Μέθοδος" ("Wahrheit und Methode", 1960).

Κριτικές

Φίλτρα

Γλώσσα πρωτοτύπου: Γερμανικά
Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά
Προτεινόμενα
Ένα ποτήρι οργή
-10%
Ένα ποτήρι οργή
Εκδόσεις Πατάκη
Ειδική Τιμή 6,93 € Από 7,70 €
-72%
Close